4.8 C
Bistrița
marți, aprilie 23, 2024

Hyundai Motorsport a triumfat în Raliul Monte-Carlo

Hyundai Motorsport a început sezonul 2020 din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) cu o victorie.

Thierry Neuville și Nicolas Gilsoul, copilotul său, au încheiat prima etapă a sezonului în forță, câștigând toate cele patru speciale programate duminică. În plus, Neuville a obținut și maximum de cinci puncte în Power Stage, într-o etapă în care a câștigat 9 dintre cele 15 probe speciale din Raliul Monte Carlo. Pentru echipajul belgian, aceasta a fost a 13-a victorie din WRC.

Sunt mulțumit pentru că am reușit să câștig la Monte-Carlo. Îmi doream demult asta, dar nu am reușit până acum. Cele cinci puncte din Power Stage reprezintă un bonus important. Vreau să le mulțumesc pentru un weekend incredibil tuturor celor din echipă. Este modul perfect de a începe noul sezon”, a declarat Thierry Neuville.

Sébastien Loeb și Daniel Elena au încheiat raliul pe locul al șaselea și au adus 10 puncte importante pentru echipă în clasamentul constructorilor.

A fost un weekend dificil. Am mers destul de bine până în ziua a doua, după care am avut tot felul de probleme. Îi felicit pe Thierry, pe Nicolas. Nu este ușor să câștigi Raliul Monte-Carlo, așa că este important pentru toată lumea să savureze această victorie”, a menționat Sebastien Loeb.

După prima etapă a sezonului, Hyundai Motorsport se află pe prima poziție în clasamentul constructorilor cu un total de 35 de puncte, iar Neuville conduce în clasamentul piloților cu 30 de puncte.

Această victorie în Raliul Monte-Carlo înseamnă mult pentru mine. Întreaga echipă s-a dezvoltat mult în ultimul an și am demonstrat potențialul nostru. Trebuie să recunoaștem însă că nu e încă totul perfect, dar vom încerca să remediem toate problemele și acum vom savura această victorie”, a declarat Andrea Adamo, directorul echipei.

După ziua de vineri, prima etapă din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), echipajele Hyundai Motorsport se aflau pe locurile al treilea, respectiv al patrulea, în clasamentul general provizoriu. În primele două zile ale raliului au fost programate opt probe speciale, ziua de vineri fiind cea mai lungă a acestei etape, cu un total de 122,58 km de probă specială.

Thierry Neuville și Nicolas Gilsoul, copilotul său, au fost lideri după primele două probe de joi seara, iar la finalul zilei de vineri ocupau poziția a treia, diferența între primii trei piloți din clasament fiind de doar 6,4 secunde. Cu două probe speciale câștigate, Neuville a fost în continuare în lupta pentru victorie în prima etapă a sezonului 2020.

Am inceput bine raliul, dar vineri am avut o dimineață mai dificilă. În partea a doua a zilei am reușit să îmbunătățesc dictarea cu ajutorul lui Dani Sordo, care este în echipa de recunoaștere. Este clar că trebuie să creștem ritmul pentru a rămâne în lupta pentru victorie. Sunt bucuros că Ott și Martin sunt bine după incidentul de vineri. A fost un accident la viteză mare și acum cel mai important este că totul s-a încheiat cu bine pentru ei”, a declarat Thierry Neuville.

Sébastien Loeb și Daniel Elena au fost pe locul al cincilea după probele de joi, iar la finalul zilei de vineri au urcat pe poziția a patra în clasamentul general provizoriu.

Am avut o zi bună astăzi. Ordinea de start va fi diferită sâmbătă, așa că vom vedea cum decurg lucrurile în cea de-a doua jumătate a raliului”, a menționat Sebastian Loeb.

Ott Tänak și Martin Järveoja se aflau și ei în lupta pentru un loc pe podium până pe PS4, atunci când au ieșit în decor la viteză mare.

Martin și cu mine suntem bine după incident și cu siguranță vom fi din nou în formă maximă foarte rapid. După probele de joi am lucrat cu inginerii din echipă și am modificat câteva setări pentru probele de vineri. Au fost câteva momente la limită și înainte de accidentul de pe PS4. Monte-Carlo este un raliu cu multe capcane, așa că uneori se mai întâmplă și astfel de situații”, a declarat Ott Tänak.

Echipa Hyundai Motorsport a atacat ziua de sâmbătă cu două echipaje, iar obiectivul a fost să încheie prima etapă din 2020 cu o clasare pe podium.

Thierry și Nicolas au avut un parcurs foarte bun și le multumesc. Încercăm să obținem maximum de fiecare dată, dar într-o zi ca această nu poți face mai mult. Vom vedea cum evoluează lucrurile până duminică”, a menționat și Andrea Adamo, directorul echipei.

Sâmbătă și duminică au fost programate alte opt probe speciale, cu o lungime totală de aproape 140 de kilometri.

Despre Hyundai Bistrita

Hyundai Bistrița, parte a Grupului Central Motors, este reprezentantul mărcii Hyundai în Bistrița din anul 2015 și aduce pe piața locală 15 modele Hyundai, din gama autoturismelor.

Fondată în 1999, compania Central Motors s-a remarcat prin serviciile și soluțiile complete și personalizate oferite clienților săi. În acest sens, au fost inițiate programe de loializare și fidelizare a clienților și s-au dezvoltat parteneriate strategice cu companii de renume, ce operează pe piața autohtonă, cu scopul cultivării unei relații cât mai lungi și mai consistente cu fiecare dintre clienții organizației.

Mai mult decât profesionalism la standarde ridicate, Central Motors înseamnă echipă. O echipă unită, bine pregătită și pasionată de domeniul auto, ai cărei membrii împărtășesc, indiferent de nivelul ierarhic, aceleași valori și principii de business. Obiectivele Central Motors, pe termen scurt și mediu, au ca element central consolidarea relației client – companie – marcă.

Pentru informații suplimentare despre modelele Hyundai, vă așteptăm în showroom-ul nostru situat în Bistrița, Cartier Viișoara, nr. 302A sau la numerele de telefon 0754.333.008 / 0363.401.750.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați.