3.9 C
Bistrița
miercuri, februarie 21, 2024

Iarba de lângă Turnul Dogarilor va fi istorie! Betoanele vor acapara și zona aceea

Primăria Bistrița se pregătește să renunțe la o altă zonă înierbată, situată în Parcul Municipal. Petecul de iarbă situat lângă Turnul Dogarilor va fi transformat într-un skate-park.

Primăria Bistrița a solicitat emiterea acordului de mediu la Agenția pentru Protecția Mediului pentru un alt proiect care presupune renunțarea la un petec de iarbă.

Este vorba despre o zonă din Parcul Municipal, situată lângă Turnul Dogarilor și vechile ziduri de apărare ale cetății. Acolo va lua naștere un skate-park, betonat.

Potrivit proiectului depus la Agenția pentru Protecția Mediului, din suprafața totală a amplasamentului – 750 de metri pătrați, doar 20 de metri pătrați vor fi acoperiți cu iarbă.

„Proiectul prevede realizarea unei baze sportive prin amenajarea terenului sub forma unor rampe și platforme betonate specifice sporturilor alternative (patine cu rotile în linie, skateboard, biciclete BMX, trotinete specializate). Conform Legii nr. 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din zonele urbane, proiectul propus se încadrează la categoria spații verzi pentru agrement: baze sportive, poli de agrement, complexuri și baze sportive. Baza sportivă este definită ca fiind un complex format dintr-un cadru vegetal și zone construite, special amenajate și dotate pentru practicarea diferitelor sporturi”, se arată în proiect.

Practic, pe suprafața în cauză se va folosi beton. Mare parte din petecul de iarbă ce va rămâne va reprezenta o zonă tampon între skate-park și monumentele istorice:

„Terenul pe care se propune amenajarea bazei sportive se află în vecinătatea unor monumente istorice – Turnul Dogarilor și Zidul de Fortificație, față de aceste obiective existând o suprafață înierbată tampon, distanța de la obiective până la parcela pe care se dorește amenajarea fiind de 12 m”, se mai precizează în documentație.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: