-0.9 C
Bistrița
luni, decembrie 11, 2023

Impresionant start la Cupa Mondială de Rally- Raid. Mihai Ban, nevoit să se retragă înainte de finish

Năsăudeanul Mihai Ban a participat, în acest weekend la cea de a opta etapă a Cupei Mondiale de Rally-Raid, HunGarian Baja. Deși startul a fost unul impresionant, în ciuda piedicilor puse de vreme, Mihai Ban nu a mai ajuns la finish. Acesta și coechipierul său, Zaharia Costin, au fost nevoiți să se retragă. Ce s-a întâmplat:

În perioada 9 – 11 august s-a desfășurat, în Ungaria, a opta etapă din sezonul 2018 al Cupei Mondiale de Rally-Raid.

Pilotul năsăudean Mihai Ban s-a întors în competiție hotărât să urce pe podium. Aceasta după ce, în 2017, a finalizat cursa pe locul IV la categoria TH.

Deși startul a fost unul impresionant, aflați la scurtă distanță de finish, și fiindu-le asigurat podiumul, Mihai Ban și Costin Zaharia au fost nevoiți să se retragă din concurs.

Ce s-a întâmplat

În prima zi, concurenții au parcus un traseu de 11 km, pentru a se acomoda cu zona. Pentru echipa formată din bistrițean și brașovean a fost și cursa de acomodare cu noua mașină: Milner R4 (Toyota HiLux).

Pentru cea de-a doua zi, organizatorii au anunțat că peste noapte se așteaptă ploi abundente și suprafața de rulare se va modifica radical.

Sâmbătă dimineață s-a constatat că nici măcar nu putea fi parcurs în întregime traseul inițial. Așa că organizatorii au decis scurtarea cu 40 de km a traseului propus inițial, de 409 km.

Traseul a fost extrem de alunecos, cu foarte mult noroi și bălți foarte adânci. Totuși năsăudeanul Mihai Ban s-a dovedit rapid pe proba a doua. Mai mult, părea că are asigurat podiumul la categoria TH.

Din păcate, în a treia probă, cu 16 km înainte de finish, Mihai a rămas fără carburant. Asta din pricina consumului mărit din cauza cantității foarte mari de noroi.

Pe când au reușit să primească carburant, au fost nevoiți să se retragă. Deja depășiseră timpul alocat pornirii din penultima probă a concursului.

„Am avut un ritm bun și m-am bucurat pentru că mașina stă foarte bine pe traseu. Totuși a fost extrem de greu cu tot noroiul și apa din ziua a doua. Anul trecut am debutat la HunGarian Baja și este cu totul și cu totul altă cursă când este uscat. Noi am fost nevoiți să ne retragem la jumătatea zilei a doua și regret foarte mult că nu am putut parcurge probele când a început să se usuce și s-au mai redus bălțile. Este o onoare să concurezi alături de câștigători ai Raliului Dakar și, cu o mașină de altă categorie, să fii la doar 4 minute în spatele actualului lider al Cupei Mondiale. Îmi doresc foarte mult să termin Baja Polonia pentru că este o bună oportunitate de a căpăta experiență și de a reuși să creștem ritmul”, a declarat Mihai Ban.

Pilotul năsăudean va participa așadar la Cupa Mondială de la Baja Polonia. Acest traseu este mult mai potrivit mașinii sale.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...