-5.4 C
Bistrița
sâmbătă, ianuarie 22, 2022

În ciuda creșterilor substanțiale de preț, bistrițenii încă cumpără locuințe noi

Locuitorii din Bistrița-Năsăud își păstrează încă apetitul pentru cumpărarea locuințelor noi. Dezvoltatorii ansamblelor rezidențiale au simțit asta, motiv pentru care, în primul semestru al anului 2021 au finalizat aproximativ 600 locuințe noi.

Piața rezidențială a prins un avânt teribil în prima jumătate a acestui an. Asta, în contextul în care, la nivel național, numărul locuințelor tranzacționate în perioada ianuarie-mai a fost cu 70% mai mare față de aceeași perioadă a anului 2020.

De menționat ar fi că prețurile nu sunt dictate neapărat de efectul direct al creșterii prețurilor la materialele de construcții. Mai degrabă ar putea fi vorba despre o creștere graduală, în funcție de locuințele care ajung la maturitate și intră în piață cu prețuri ajustate la noua realitate de costuri și salarii.

Așadar, conform Direcției Regionale de Statistică Bistrița-Năsăud, în primul semestru al anului 2021 au fost finalizate 597 locuințe. Din acest total, 512 locuințe au fost executate în mediul urban, iar 85 în mediul rural. În trimestrul al doilea al acestui an au fost construite 388 locuințe, cu 271 mai multe comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020.

Dintr-un studiu efectuat recent, reiese că 70% din cumpărători au avut ca intenție locuirea și erau familii tinere. Un procent de 15% din cumpărători au avut ca scop investiția, iar alți 15 % au cumpărat locuințe pentru un membru al familiei.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița: