8.5 C
Bistrița
marți, octombrie 4, 2022

În sfârșit: Simion Zăgrean, cel ce a omorât cu sânge rece un tânăr în Spania, a ajuns după gratii

În 2004, Simion Zăgrean, un bărbat din Leșu, ajutat de un consătean, îl omora cu sânge rece pe Nicolae Leonte, un adolescent de 17 ani din Ilva Mică. Incidentul a avut loc în Spania, chiar la ferma la care muncea, complice fiind și spaniolul care deținea ferma în cauză.

Inițial, adolescentul a fost bătut cu bestialitate, cu o rozetă de robinet și o bâtă din lemn, după care a fost sugrumat și aruncat în bazinul colector de irigații, unde și-a găsit sfârșitul. Totul ar fi pornit de la o presupusă datorie pe care ar fi avut-o adolescentul.

Deși crima a fost comisă în 2004, criminalul a fost trimis în judecată abia în 2010, după ce tatăl adolescentului s-a luptat ca ancheta să fie făcută ca la carte, spaniolii tratând cazul cu superficialitate și încadrând crima la accident.

Abia în 2017, Simion Zăgrean a fost condamnat la 22 de ani de închisoare. Acesta a primit 20 de ani pentru omor calificat și alți doi ani pentru infracțiunile comise înainte de crimă, instigare la fals și uz de fals. Dragotă Leon, complicele lui, care a fost trimis în judecată pentru favorizarea infractorului, a scăpat de închisoare, dar și de plata daunelor morale și materiale către familia adolescentului omorât, primind 6 ani cu suspendare.

Astfel Simion Zăgrean a fost condamnat și la plata daunelor morale în valoare de 300.000 de euro și a daunelor materiale în valoare de peste 9.000 de euro. Acestea reprezintă cheltuielile cu autopsia din Spania, deplasarea tatălui victimei în Spania și retur și transportul trupului victimei din Spania.

Această pedeapsă este o pedeapsă record pentru infractorii din județul nostru.

Ieri, tatăl victimei a primit o veste care i-a adus puțină alinare. Lupta sa nu a fost în zadar.

La data de 11 februarie a.c, a fost extrădat din Suedia, un bărbat, de 52 de ani, din Bistrița, împotriva căruia Tribunalul Bistriţa Năsăud a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii. Cel în cauză a fost condamnat la 22 ani închisoare pentru savârşirea infracţiunii de omor și a fost încarcerat în Penitenciarul Rahova. Deși făptașul este de loc din Leșu, acesta are domiciliu în Bistrița”, anunță reprezentanții IPJ BN.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...