0.8 C
Bistrița
sâmbătă, ianuarie 29, 2022

În TOP, cu rezultate excelente! În plin șantier și pandemie, Liceul de muzică „Tudor Jarda” mai bifează o victorie

Deși se află în plin șantier, în mijlocul unor ample lucrări de reabilitare, iar pandemia le-a pus serios bețe în roate, reputația Liceului de muzică „Tudor Jarda” este în continuă creștere. Recent, numele instituției a fost menționat într-o prestigioasă instituție academică din Amsterdam:

Despre Liceul de muzică „Tudor Jarda” și profesorii lui de excepție s-a auzit deja și la prestigiosul Conservator din Amsterdam. Aici învață, din acestă toamnă, unul dintre foștii elevi ai liceului – chitaristul Alexandru Grecu.

Tânărul muzician din Bistrița a susținut ieri un recital alături de Anton Baranov, la Festivalul internațional Harmonia Cordis. Anunțând recitalul, organizatorii evenimentului au menționat nenumăratele distincții și premii ale lui Alex Grecu, dar și faptul că acesta a învățat chitară la Liceul de muzică din Bistrița, alături de profesorul Valentin Pop: 

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FHarmoniaCordis%2Fvideos%2F970639480099565%2F&show_text=0&width=560″ /]

Se caută un informatician

După aproape un an de zile întârziere, ne-am mutat în corpul cel nou. Am predat clădirea de pe Odobecu. Au început deja lucrările acolo. Muncitorii au început să decoperteze, au scos deja parchetul”, ne-a explicat directoarea liceului de muzică „Tudor Jarda” – Raluca Mărgineanu.

În prelungirea fostei direcțiuni, în curtea liceului se va construi un amfiteatru în aer liber. Conducerea liceului de muzică a depus o cerere la Primărie pentru ca amfiteatru să fie unul acoperit, totuși. „Pentru că dacă punem pe scena de-acolo un pian sau vor fi spectatori, trebuie protejați cumva… Cât despre lucrările în actualul corp de clădire – am avut câteva probleme cu căldura, au existat mici retușuri de efectuat la băi, la uși și la geamuri – dar toate acestea s-au reglat, în timp. Per ansamblu, suntem cu toții foarte mulțumiți. Mai ales copiilor le-a plăcut noul corp de clădire. Unii l-au și comparat cu un hotel…”, a mai mărturisit directoarea Raluca Mărgineanu.

Directoarea Liceului de Muzică „Tudor Jarda” din Bistrița a mai precizat că deocamdată școala caută un informatician, pentru care se și organizează concurs. În școală este un post vacant, pe durată nedeterminată. Sunt necesare studii superioare și o vechime în specialitatea studiilor de minim 1 an. 

În TOP, cu rezultate excelente

În raportul privind „Starea învățământului din județul Bistrița-Năsăud”, elaborat de Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud, Liceul de Muzică „Tudor Jarda” are o promovabilitate de 90% la Evaluarea Națională și 97.87% la Examenul de bacalaureat 2020, promoția curentă.

Este o poziție foarte onorabilă. În 2015, 95% dintre elevii noștri au promovat la Evaluarea Națională, iar la Bacalaureat au promovat 88%. În 2016 – la Evaluarea Națioanlă au promovat 94%, iar la Bacalaureat – 83%. În 2017 – probabil cel mai slăbuț an al nostru – 84% promovabilitate la Evaluarea Națională, și 85% promovabilitate la Bacalaureat.

În 2018 – 63% dintre elevi au trecut cu bine de Evaluarea Națională, în timp ce la Bacalaureat promovabilitatea a fost de 94%. În 2019 – la Evaluarea Națională au promovat 92% dintre elevi, iar la Baclaureat – 85%. 

În 2020 – 90% dintre elevi au trecut de Evaluarea Națională, la Bacalaureat promovabilitatea fiind de 97%. Cu mențiunea că din 2018 dau Bacalaureat și elevii de la Pedagogic, iar ei au 100% promovabilitatea în fiecare an.

Este excelent”, a mai precizat Raluca Mărgineanu.

Felicitări tuturor profesorilor și elevilor care au muncit enorm pentru aceste rezultate care confirmă rezultatele foarte bune la EN, bacalaureat și olimpiadele naționale din anii trecuți!”
Indiferent dacă au predat sau nu discipline de EN, bacalaureat sau olimpiade și concursuri județene / naționale, formarea elevilor implică și trăsături de caracter cum ar fi conștiinciozitatea, ingeniozitatea / creativitatea sau perseverența pe care FIECARE profesor le construiește, în funcție de disciplina pe care o predă.
De asemenea, mulțumim părinților fără al căror sprijin aceste rezultate nu ar fi fost posibile!”, a mai transmis directoarea Liceului de muzică „Tudor Jarda”.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building caută contabil/ă și inginer constructor! Rombat are nevoie de operatori și electricieni

Compania Amicii Building are nevoie de contabil, inginer contructor și finisori. Locuri de muncă sunt disponibile și la Rombat, Transmixt Bistrița sau Clinica Sanovil, unde se caută fiziokinetoterapeut, dar și o infirmieră. 

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...