3.9 C
Bistrița
miercuri, februarie 21, 2024

Încă o încercare de a reabilita și pune în valoare Cetatea Medievală a Bistriței

S-a încercat o dată accesarea de fonduri europene pentru reabilitarea Cetății Medievale Bistrița. Nu s-a reușit, dar administrația actuală a decis să mai încerce încă o dată. Așa că s-au alocat bani pentru realizarea unui studiu de fezabilitate.

Bucăți din zidul vechi al cetății medievale Bistrița se desprind, pe alocuri, așa că s-a decis montarea unui gard. Aceasta este o soluție provizorie.

S-a dorit reabilitarea Cetății Medievale, la un moment dat, dar proiectul nu a fost eligibil.

„Aceasta este o soluție provizorie pe care am luat-o. Am avut un proiect depus pentru reabilitarea și punerea în valoare a întregii Cetăți a Bistriței. De pe Bulevardul Republicii până pe Dogarilor și Kogălniceanu. Am vrut să atragem fonduri europene, dar proiectul nu a fost eligibil. Așa că aceste plase sunt provizorii, până când colegii mei vor identifica o sursă de finanțare pentru restaurarea zidurilor Cetății”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, arhitectul șef Monica Pop.

În bugetul municipiului pe anul 2021, administrația locală a alocat bani și pentru Cetatea Medievală.

Am alocat bani pentru realizarea unui studiu de fezabilitate. Dorim să reamenajăm  întreaga Cetate Medievală și să o punem în valoare. Ei bine, pentru acest lucru avem nevoie de un studiu de fezabilitate. Deci bani alocați sunt pentru acest prim pas. Iar apoi, vom încerca obținerea de fonduri europene. E o lucrare foarte mare, foarte costisitoare, și vom încerca să obținem fonduri europene, pentru că e vorba de monumente istorice, și deci costurile sunt mari”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul Ioan Turc.

Despre soluția provizorie de menținere a zidurilor cetății, aici:

Se surpă zidul Cetății Bistrița! CE soluție a găsit Primăria:

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: