14.6 C
Bistrița
joi, octombrie 21, 2021

Încă o încercare de a reabilita și pune în valoare Cetatea Medievală a Bistriței

S-a încercat o dată accesarea de fonduri europene pentru reabilitarea Cetății Medievale Bistrița. Nu s-a reușit, dar administrația actuală a decis să mai încerce încă o dată. Așa că s-au alocat bani pentru realizarea unui studiu de fezabilitate.

Bucăți din zidul vechi al cetății medievale Bistrița se desprind, pe alocuri, așa că s-a decis montarea unui gard. Aceasta este o soluție provizorie.

S-a dorit reabilitarea Cetății Medievale, la un moment dat, dar proiectul nu a fost eligibil.

„Aceasta este o soluție provizorie pe care am luat-o. Am avut un proiect depus pentru reabilitarea și punerea în valoare a întregii Cetăți a Bistriței. De pe Bulevardul Republicii până pe Dogarilor și Kogălniceanu. Am vrut să atragem fonduri europene, dar proiectul nu a fost eligibil. Așa că aceste plase sunt provizorii, până când colegii mei vor identifica o sursă de finanțare pentru restaurarea zidurilor Cetății”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, arhitectul șef Monica Pop.

În bugetul municipiului pe anul 2021, administrația locală a alocat bani și pentru Cetatea Medievală.

Am alocat bani pentru realizarea unui studiu de fezabilitate. Dorim să reamenajăm  întreaga Cetate Medievală și să o punem în valoare. Ei bine, pentru acest lucru avem nevoie de un studiu de fezabilitate. Deci bani alocați sunt pentru acest prim pas. Iar apoi, vom încerca obținerea de fonduri europene. E o lucrare foarte mare, foarte costisitoare, și vom încerca să obținem fonduri europene, pentru că e vorba de monumente istorice, și deci costurile sunt mari”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul Ioan Turc.

Despre soluția provizorie de menținere a zidurilor cetății, aici:

Se surpă zidul Cetății Bistrița! CE soluție a găsit Primăria:

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Paella pentru toți pofticioșii, mâine, pe terasa Taverna Dogarilor!

Mâine se anunță o zi superbă de octombrie! Și la Taverna Dogarilor, pofticioșii sunt așteptați să...

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: