25.8 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

Încă o încercare de a reabilita și pune în valoare Cetatea Medievală a Bistriței

S-a încercat o dată accesarea de fonduri europene pentru reabilitarea Cetății Medievale Bistrița. Nu s-a reușit, dar administrația actuală a decis să mai încerce încă o dată. Așa că s-au alocat bani pentru realizarea unui studiu de fezabilitate.

Bucăți din zidul vechi al cetății medievale Bistrița se desprind, pe alocuri, așa că s-a decis montarea unui gard. Aceasta este o soluție provizorie.

S-a dorit reabilitarea Cetății Medievale, la un moment dat, dar proiectul nu a fost eligibil.

„Aceasta este o soluție provizorie pe care am luat-o. Am avut un proiect depus pentru reabilitarea și punerea în valoare a întregii Cetăți a Bistriței. De pe Bulevardul Republicii până pe Dogarilor și Kogălniceanu. Am vrut să atragem fonduri europene, dar proiectul nu a fost eligibil. Așa că aceste plase sunt provizorii, până când colegii mei vor identifica o sursă de finanțare pentru restaurarea zidurilor Cetății”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, arhitectul șef Monica Pop.

În bugetul municipiului pe anul 2021, administrația locală a alocat bani și pentru Cetatea Medievală.

Am alocat bani pentru realizarea unui studiu de fezabilitate. Dorim să reamenajăm  întreaga Cetate Medievală și să o punem în valoare. Ei bine, pentru acest lucru avem nevoie de un studiu de fezabilitate. Deci bani alocați sunt pentru acest prim pas. Iar apoi, vom încerca obținerea de fonduri europene. E o lucrare foarte mare, foarte costisitoare, și vom încerca să obținem fonduri europene, pentru că e vorba de monumente istorice, și deci costurile sunt mari”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul Ioan Turc.

Despre soluția provizorie de menținere a zidurilor cetății, aici:

Se surpă zidul Cetății Bistrița! CE soluție a găsit Primăria:

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.