13 C
Bistrița
duminică, septembrie 26, 2021

Rostul de dimineață. Minunea noastră mică și atât de fragilă…! În Orheiul Bistriței a înflorit Laleaua pestriță

Laleaua pestriță – una dintre minunile cu care natura ne răsfață, fără să obosească, în fiecare primăvară, la început de aprilie – și-a făcut apariția, spre deliciul tuturor, în câteva spectaculoase imagini publicate ieri de Albert Gavrilă.

Bistrițeanul pasionat de drumeții și natură, Albert Gavrilă, ne-a luminat din nou ziua cu câteva spectaculoase fotografii!

Laleaua pestriță – minunea naturii care ne uimește cu frumusețea și fragilitatea ei în fiecare primăvară – a înflorit din nou în pădurea din Orheiul Bistriței.

Este exact vestea de care aveau nevoie toți cei care aleg să nu lase timpul să se scurgă în defavoarea lor, cei care știu să recunoască și să admire așa cum se cuvine fiecare minune din cale… 

Oamenii locului o numesc Floarea de Şah, oamenii de ştiinţă îi spun „Fritillarea Meleagris”, noi o cunoaştem drept Laleaua pestriţă. 

Atât de simplă şi elegantă, delicată şi răpitor de frumoasă – solitară şi misterioasă… laleaua pestriță este una dintre florile protejate prin lege, aflându-se, din păcate, şi pe lista plantelor pe cale de dispariţie… 

Pădurea din Şesul Orheiului este o zonă strict protejată de lege, cunoscută drept Aria Naturală „Poiana cu Narcise” de pe şesul Văii Budacului, aparţinând de Ocolul Silvic Dealu Negru.

În fiecare primăvară, printre brânduşe şi ghiocei, aici îşi face apariția și faimoasa lalea pestriţă – o floare tot mai rară în România.

Ni se oferă așadar, la doar o aruncătură de băț de Bistrița, un spectaculos peisaj de primăvară, care uimește de fiecare dată prin frumuseţe şi delicateţe… Ignorând (Dumnezeu știe cum) toată mizeria, oboseala, furia și frustarea din jur… 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...