8.5 C
Bistrița
luni, octombrie 3, 2022

Încă o medie de 10, la Evaluarea Națională, după contestații!

Încă o medie de 10, la Evaluarea Națională, după cele 219 contestații depuse la nivelul județului Bistrița-Năsăud la examenul de Evaluare Națională! Dintre acestea 99 au fost pentru limba și literatura română, 3 la limba maternă și 117 la matematică, reprezentând un total de 4,39% din totalul lucrărilor, a transmis Biroul de presă al Inspectoratul Școlar Județean Bistriţa-Năsăud într-un comunicat.

În urma recorectării, notele s-au mărit pentru 118 lucrări: 56 la limba și literatura română, 3 la limba maternă, 59 la matematică. Nu toți elevii absolvenți de clasa a VIII-a au fost, însă norocoși: unii s-au trezit cu note mai mici în urma contestațiilor. S-au micșorat notele după recorectare pentru 86 lucrări – 37 la limba și literatura română, 49 la matematică.

Vestea bună este că, în urma recorectării, încă un candidat de la Școala Gimnazială Nr. 1 Bistrița a obținut media 10.

Care sunt școlile de top ale județului – în funcție de cele mai bune medii obținute de elevii acestora la Evaluarea Națională – puteți consulta AICI.

Procentul județean de note peste cinci a crescut, după contestații, la 75,90%, se mai precizează în comunicatul ISJ Bistrița-Năsăud.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.