9.3 C
Bistrița
joi, martie 28, 2024

Încă o reușită: Spitalul din Bistrița, în programul Național de Traumă! Va îngriji pacienți cu leziuni traumatice

Visul managerului Lazany de a include Spitalul Județean de Urgență Bistrița în Programul de Traumă a devenit realitate. Miercuri a fost publicată informația în Monitorul Oficial. SJUB a devenit al 13-lea spital din România ce va îngriji pacienți cu leziuni traumatice acute.

Gabriel Lazany, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița vorbea la finele anului 2019 de un vis pentru unitatea medicală pe care o conduce.

Noi am făcut demersuri către Ministerul Sănătății pentru a intra în Programul Național de Traumă. Pe specialitățile unde sunt consumuri mai mari de materiale, statul intervine și susține spitalele, alocându-le o parte din fonduri. (…) am făcut un memoriu la Minister pentru a fi admiși și pe programul Național de Traumă, pe specialitățile de neurochirurgie și ortopedie și traumatologie”, a explicat Gabriel Lazany.

Mai multe, aici:

O secție a spitalului „toacă” bani cu duiumul! CUM se dorește rezolvarea pierderilor:

În 2020, când Lucian Pintea a devenit secretar de stat în Ministertul Sănătății, a promis susținerea acestui vis.

N-a uitat de unde a plecat! Secretarul de stat în Ministerul Sănătății susține un vis al lui Lazany pentru Spitalul Județean de Urgență Bistrița

Aseară, în Monitorul Oficial a fost publicat anunțul conform căruia Spitalul Județean de Urgență Bistrița devine al 13-lea spital din România acceptat în programul de Traumă.

CE înseamnă acest lucru:

Conform 360medical.ro, Programul AP – TRAUMĂ prevede:

  • SJUB este:
    • al 13-lea spital din țară ce oferă tratament pacienților cu traumatologie cranio-cerebrală și vertebro-medulară
    • al 22-lea pentru tratamentul pacienților cu traumatisme ale centurilor și extremităților
  • Din punct de vedere ştiinţific şi metodologic, AP-TRAUMĂ este coordonată la nivel naţional de către un colectiv de lucru format din specialişti în specialitatea neurochirurgie, ortopedie, ortopedie pediatrică şi chirurgie orală şi maxilofacială, denumit CL-TRAUMĂ
  • se adresează pacienţilor critici cu traumatisme cranio-cerebro-faciale, vertebro- medulare, ale centurilor și extremităților, finanțând costurile specifice pentru tratament care nu pot fi acoperite din fondurile obținute pe baza contractelor cu casele de asigurări județene
  • programele sunt elaborate, derulate și finanțate de către Ministerul Sănătății și se implementează prin spitale cu structuri de neurochirurgie, ortopedie, ortopedie pediatrică și chirurgie orală și maxilofacială

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM caută reprezentant vânzări Bistrița

Materom angajează Reprezentant vânzări Bistrița-Năsăud. Postul este disponibil în Bistrița. Se oferă venituri financiare motivante + bonus in functie de performanțe, mașină de serviciu, laptop, telefon, contract perioadă nedeterminată. 

5 motive pentru a îți lua un colțar de bucătărie

Colțarele sunt o categorie de piese de mobilier extrem de practice și de confortabile, în același timp. În cazul în care te-ai gândit să cumperi un colțar pentru bucătărie, dar nu ești încă hotărât dacă este sau nu o idee bună, te ajutăm să îți clarifici această întrebare în materialul de față.

NOI locuri de muncă, la Masterfoam și Stewo Plast Năsăud: Se caută șef de schimb, reglor

MasterFoam Grup Bistrița are nevoie de șef de schimb, operatori producție, tehnicieni și magazioneri. Stewo Plast Năsăud are nevoie de un reglor cu experiență, iar Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, infirmieră și fiziokinetoterapeut. Noi locuri de muncă sunt disponibile la Sercaver SRL, Rombat sau Electroplast.