8.5 C
Bistrița
luni, mai 23, 2022

VIDEO: ALDE România susține că fuziunea locală ALDE- PSD e ilegală. Ivan și Suciu susțin contrariul

PSD BN a „înghițit” ieri membrii ALDE BN, printr-un contract de fuziune. ALDE România susține că e ilegal. „Nu ne apucam să facem așa ceva, dacă nu aveam o bază legală”, susțin deputații Suciu și Ivan.

Marți seara, la nivel național, ALDE România a decis fuziunea cu PNL. Ieri, la sediul PSD BN, ALDE BN a decis fuziunea cu social-democrații, după un „parteneriat și o bună colaborare de mai bine de 10 ani”.

VIDEO: ALDE + PSD = LOVE în BN. Național, ALDE fuzionează cu PNL

La scurt timp după ce fuziunea celor două a apărut în spațiul public, ALDE România a trimis un comunicat, anunțând ILEGALITATEA acestui demers.

Referitor la anunțul privind „fuziunea” anunțată între filialele ALDE Bistrița-Năsăud și PSD Bistrița-Năsăud, facem următoarele precizări:

  • Acțiunea întreprinsă de cele 2 filiale este în afara legii. În conformitate cu Legea partidelor politice, dar având în vedere și Statutul ALDE, fuziuni se pot realiza doar la nivelul partidelor politice, nu al filialelor.
  • Acest demers al colegilor din ALDE Bistrița-Năsăud, alături de cei din PSD Bistrița-Năsăud, este nul, deoarece filialele nu au personalitate juridică, prin urmare nu pot realiza fuziuni la nivel local.
  • Orice acțiuni politice în afara hotărârilor forurilor de conducere ale ALDE sunt lipsite de legitimitate și sunt declarate de drept nule” a fost mesajul transmis de conducerea partidului.

Culmea, jurnaliștii bistrițeni au întrebat despre legalitatea demersului. Iar deputații PSD, Bogdan Ivan și Daniel Suciu, au susținut că este LEGALĂ.

Orice formațiune județeană are personalitate juridică și poate decide individual cu cine fuzionează. Un exemplu ar fi în 2020. La nivel național ALDE a mers cu PNL, dar la noi a fost alianța ALDE – PSD – UDMR”, a declarat Daniel Suciu.

Vă garantăm că am studiat TOATE implicațiile legale. Ecuația e simplă. Din punct de vedere legal se poarte face această fuziune. Nu ne apucam să facem așa ceva, dacă nu aveam o bază legală”, a replicat și Bogdan Ivan.

Întreaga lor declarație, mai jos:

 

 

ARTICOLE SIMILARE

5 COMENTARII

  1. Ce spune Daniel e o minciună și o prostie. Se va vedea imediat după momentul fuziunii dintre PNL și ALDE. Toți consilierii județeni și locali ai adle își vor pierde mandatele. Fie demisionează și se înscriu în PSD fie vor fi dați afară de conducerea PNL, rezultatul este același: Pierderea mandatului. La noi însă, în Bistrița-Năsăud, probabil că hora PNL+PSD de prostit lumea, se va învârti în continuare. Aldușii, omuleții pe care îi vedem acum ultima dată în poză își vor ridica carnetele de partid de la PNL și PNL se va preface încă vreo doi ani că nu știe că nu sunt membrii lor cum au făcut-o și cu Monica Săsărman. Penibil dincolo de orice limită!

  2. Dani Suciu.. hai mă lași… Una îi alianța electorală sau politică și alta ii fuziunea…. Prin absorbție… Una-i una, alta-i alta! Despre ce vorbim? Ați fost prost consiliați! Poate chiar induși in eroarea intentionat!!! Unde îs juriștii voștri eminenți??? La ski în Austria??? La o treabă de asta, Putin ar zice doar atat: Vor fi consecințe!!!

  3. Așa și? Azi e mâine? S-a dezbătut ceva? Au mai bifat ceva tovarășii de la județ? Formalism fară fond și substanța rasplatit generos din bani publici. Fa-te că lucrezi! Ăsta e sloganul administrativ al Județului. Fă-te că lucrezi în Poartă! Să te vadă lumea și să-ți încredințeze banii. Asta-i Strategia. Absolut mizerabil!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: