4.7 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Încă un jandarm vindecat de COVID-19 a sărit în sprijinul bolnavilor și al medicilor și a donat plasmă

Județul nostru se laudă cu aparat de plasmafereză pentru recoltarea de la pacienții vindecați de COVID-19. Totuși, până acum au fost înregistrate doar 31 de donări la aparatul de plasmafereză. Astăzi, încă un jandarm vindecat de COVID-19 a donat plasmă pentru a sprijini medicii în vindecarea altor bolnavi.

Astăzi, un al doilea jandarm infectat cu COVID-19 a sărit în ajutorul celor infectați cu coronavirus și a donat plasmă.

Plutonier major Domide Florea, s-a infectat la finalul lunii iulie și a manifestat o formă ușoară a bolii. După perioada în care a fost internat, a rămas în izolare la domiciliu timp de 14 zile. Acesta a fost întrebat dacă dorește să doneze plasmă.

Jandarmul a acceptat invitația fără să stea pe gânduri pentru că îi pasă de cei din jur și dorește să aducă o contribuție personală, venind astfel în sprijinul medicilor aflați în lupta cu boala.

Jandarmul îi sfătuiește pe toți cei care s-au vindecat de COVID-19, să îi urmeze exemplul și să doneze plasmă. Sunt foarte mulți oameni care au nevoie urgentă de acest produs sanguin atât de necesar celor care sunt depistați pozitiv și care suferă de formele grave ale bolii.

Plt. maj. Domide Florea, este al doilea jandarm care a reușit să doneze plasmă, după ce sergent major Octavian Câmpan, care s-a infectat în luna aprilie și care a manifestat tot o formă ușoară a bolii. Despre povestea lui Octavian Câmpan Bistrițeanul.ro a scris AICI.

Ambii subofițeri sunt încadrați la Postul de Jandarmi Montan Piatra-Fîntînele.

Adina Beudean, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine a declarat pentru Bistrițeanul.ro că până în acest moment au fost înregistrate 31 de donări la aparatul de plasmafereză. Totodată, 8 bistrițeni infectați cu COVID-19 au donat plasmă prin metoda standard, astfel recoltându-se câte o unitate de plasmă, în timp ce la aparatul de plasmafereză se recoltează câte 3 unități. Numărul total al donatorilor de plasmă ajunge la 39 în județul nostru.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...