11 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

Începe VACCINAREA profesorilor și în Bistrița-Năsăud!

62 de centre de vaccinare se deschid astăzi și în zilele următoare în toată țara, a anunțat ieri seară ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 23 de județe își vor deschide centrele de vaccinare dedicate profesorilor chiar astăzi, 24 februarie. Care este situația în Bistrița-Năsăud:

23 de județe își vor deschide centrele de vaccinare dedicate profesorilor chiar astăzi, 24 februarie, urmând ca 14 județe să le deschidă mâine, 25 februarie, iar 2 județe – vineri, 26 februarie. 3 județe își deschid centrele de vaccinare pentru profesori luni, 1 martie.

În Bistrița-Năsăud, Inspectoratul Școlar Județean a centralizat datele, pe baza machetelor completate de unitățile de învățământ.

Un total de 760 de persoane doresc să se vaccineze. Cifra include personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic. Nu avem deocamdată data exacta pentru începerea vaccinării. Am înțeles că se stabilește la nivel de CJSU”, au transmis reprezentanții ISJ Bistrița-Năsăud.

Dr. Anca Andrițoiu, șefa DSP Bistrița-Năsăud, a explicat pentru Bistrițeanul.ro că vaccinarea profesorilor se pregătește în aceste zile și la Bistrița.

Cadrele didactice, personalul auxiliar și nedidactic de peste 55 de ani vor fi vaccinați la Casa Corpului Didactic. Iar cei sub 55 de ani vor fi vaccinați într-un alt flux, în centrul de vaccinare amenajat de Primăria Bistrița, la SVSU. Aici se va folosi vaccinul Astra Zeneca, iar pentru ceilalți – programați la CCD – vaccinul Pfizer. Ideea este să nu amestecăm vaccinurile, pentru că e vorba de vaccinuri diferite”, a precizat dr. Anca Andrițoiu.

Despre acest centru amenajat de Primăria Bistrița, Bistrițeanul.ro a scris AICI:

FOTO: Centrul de vaccinare amenajat de Primăria Bistrița va fi în curând funcțional

Când începe vaccinarea profesorilor în Bistrița-Năsăud?

Am vrea să pregătim tot ce este necesar pentru ca vaccinarea profesorilor cu Pfizer să înceapă vineri, și să se termine duminică. Vor fi trei zile de vaccinare, pentru că nu sunt atât de multe persoane în această categorie”, a mai spus dr. Anca Andrițoiu.

Restul profesorilor vor fi planificați în paralel, la centrul de vaccinare al Primăriei. „Deocamdată sunt plecați la Cluj după vaccinuri Astra Zeneca. Sperăm ca cel mai târziu luni să începem și vaccinarea cu Astra Zeneca. Dar e posibil să înceapă și mai repede”, a mai precizat dr. Anca Andrițoiu.

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului de Vaccinare, a anunțat ieri că procesul de vaccinare cu prioritate a personalului din învățământ va începe, astăzi, 24 februarie, în peste 20 de județe din țară. Până la începutul lunii martie urmează să fie acoperite toate județele.

În primul rând, vor fi folosite atât tipurile de vaccin produse de AstraZeneca, în mod deosebit pentru persoanele cu vârstă cu până la 55 de ani inclusiv, acolo, unde nu se identifică contraindicații. De asemenea, vaccinul produs de Pfizer va fi recomandat cu prioritate persoanelor peste 55 de ani”, a mai explicat Valeriu Gheorghiță. 

UPDATE 26.02.2020 – 

S-a modificat locația de administrare a vaccinului Pfizer pentru profesori! Direcția de Sănătate Publică transmite faptul că profesorii care, începând de azi, 26 februarie, vor fi vaccinați cu vaccinul Pfizer, vor merge la centrul amenajat în cadrul Ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență Bistrița (Policlinică), de pe strada Gării” anunță Instituția Prefectului.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: