20.7 C
Bistrița
luni, iunie 24, 2024

INEDIT! Concurs de orientare turistică „Pe urmele Contelui”, în Pasul Tihuța

Cei care vor să învețe mai multe despre orientarea turistică și să se bucure de o drumeție în Pasul Tihuța sunt așteptați weekendul viitor la un inedit eveniment. Participanții vor avea ocazia să învețe să se orienteze în natură, dar și să parcurgă trasee surprinse de Bram Stoker într-unul dintre cele mai citite romane din lume: Dracula.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, în colaborare cu ADI Turism, CS Nord Team Orientare Bistrița, Liceul cu Program Sportiv Bistrița, Tășuleasa Social și cu primăriile comunelor Prundu Bârgăului și Tiha Bârgăului vă provoacă să descoperiți traseele surprinse de Bram Stoker în celebrul său roman Dracula.

Activitățile vor avea loc în perioada 16-17 iulie, pe Pășunea Rusu, din Piatra Fântânele, în apropierea campusului Tășuleasa Social. Sâmbătă după prânz vor fi primiți participanții și vor fi instalate corturile și se va face inițierea în orientare.

Cei care se vor încumeta să participe la această aventură vor învăța să se orienteze cu ajutorul unei hărți și a busolei. Vor fi parcurse porțiuni de traseu, se vor organiza lecții de tir cu arcul, de prim ajutor, dar și alte ateliere tematice. Participanții vor avea ocazia să parcurgă un minitraseu de orientare și pe timp de noapte.

Duminică este ziua dedicată întrecerii în orientare. Startul va fi dat la ora 11:00, urmând ca cei mai buni într-ale orientării să fie premiați după-masă. Sunt așteptate familiile cu copii de toate vârstele, dar și adolescenți și tineri și chiar seniori.

„Traseele sunt concepute simple pentru copii și începători, având o complexitate mai ridicată pentru categoria feminin/masculin 18+ (avansați). Lungimea traseelor este cuprinsă între un kilometru și 5,5 km”, informează organizatorii.

Pentru înscriere și informații suplimentare puteți să îl contactați pe Nicu Gheorghe la numărul de telefon 0742022823 sau pe adresa de e-mail [email protected] . Vă puteți înscrie până în 13 iulie, seara.

Mai multe informații despre activități puteți găsi AICI.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!