25.9 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

Inelul buclucaș – Cum a înșelat-o un prahovean pe o bistrițeancă, folosind un inel:

Un bărbat din Prahova este acum cercetat de polițiști. Acesta a reușit să o înșele pe o bistrițeancă folosind….doar un inel. Femeia, de bună credință, nu s-a gândit că ar putea să fie o înșelăciune.

Bistrițenii, oameni cu suflet mare și …de bună credință. Doar că uneori, lucrurile nu sunt ceea ce par a fi.

E și cazul incidentului prin care a trecut o bistrițeancă zilele trecute. Femeia a fost oprită pe stradă de un bărbat care i-a cerut ajutorul.

Acesta i-a cerut 300 de lei, bani lichizi, în schimbul inelului său de aur. Pe motiv că are nevoie de cash și nu are.

Bistrițeanca nu a stat pe gânduri și i-a dat banii și a luat inelul. Apoi a mers la amanet pentru a-și face rost de bani. Abia atunci a realizat că a fost înșelată.

”La data de 2 septembrie a.c., o femeie de 28 de ani, din Feldru, s-a prezentat la sediul Poliției unde a solicitat sprijinul polițiștilor, sesizând faptul că a fost înșelată. Astfel, în timp ce se afla în municipiul Bistrița, pe drumul național 17C,  zona Dealul Dumitrei femeia ar fi fost acostată de un bărbat care, sub pretextul că nu mai are bani de motorină, i-ar fi oferit un inel, prezentat ca fiind din aur, în schimbul sumei de 300 de lei. Când a ajuns la o casă de amanet, femeia a constatat că a fost înșelată, inelul fiind metalic, fără valoare” explică reprezentanții IPJ BN.

Din fericire, oamenii legii au reușit să identifice făptașul și să recupereze prejudiciul.

Au fost demarate investigațiile și, în scurt timp, în localitatea Uriu, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au depistat și oprit în trafic un autoturism înmatriculat în Bulgaria,în care se afla bărbatul bănuit de comiterea faptei. Acesta a fost identificat ca fiind un bărbat de 28 de ani, din Urlați județul Prahova și  a fost condus la sediul Poliției Municipiului Bistrița de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale. Prejudiciul a fost recuperat, iar polițiștii continuă cercetările pentru infracțiunea de înșelăciune” mai explică polițiștii.

RECOMANDĂRI

Pentru prevenirea unei înșelăciuni, polițiștii specializați în investigarea criminalității vă recomandă:

  • Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească şi să afle detalii despre familie sau vecini.
  • Nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce aţi verificat actul de identitate si legitimaţia de serviciu şi vă creează convingerea că au calitatea invocată.
  • Să fiţi sceptici atunci când sunteţi anunţaţi din senin, prin telefon, că aţi câştigat bunuri şi sume importante de bani sau atunci când sunteţi anunţaţi că o rudă are nevoie de ajutorul dumneavoastră!
  • Să manifestaţi prudenţă atunci când un străin vă cere să-i daţi telefonic date cu caracter personal (CNP, serie, nr. buletin, număr de cont s.a.) şi cu atât mai mult când vi se cere să plătiţi diverse taxe pentru a intra în posesia așa-zisului premiu.
  • Dacă totuşi plătiţi, păstraţi actele doveditoare ale plăţilor efectuate pentru a ajuta poliţia în anchetă.
  • Verificaţi amănunţit datele la firmele unde se presupune că sunteţi câştigător înainte de a spori contul escrocilor cu sume importante de bani;

 Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. şi comunicaţi toate amănuntele poliţiei.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...