7.4 C
Bistrița
sâmbătă, octombrie 16, 2021

Infectată cu COVID, o femeie din Lechința se plimba prin Bistrița, FĂRĂ MASCĂ!

O femeie din Lechința s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Femeia a fost văzută de jandarmi FĂRĂ mască, pe o stradă din Bistrița. Pe când au făcut verificări mai amănunțite, au aflat că aceasta era INFECTATĂ cu Covid și trebuia să se afle în izolare la domiciliu. Pe lângă dosar penal, a primit și amenzi.

Jandarmii care patrulau pe strada Dragoș Vodă din municipiu, aseară, au văzut o tânără FĂRĂ mască. Au amendat-o pentru că se afla în spațiu public, și nu respecta măsurile impuse de autorități.

Un șoc a fost să afle că tânăra, de loc din Lechința, trebuia să fie ÎN IZOLARE. Aceasta era INFECTATĂ cu COVID.

Au întocmit și dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Miercuri seara în jurul orei 19.30, jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Mobil au depistat în zona străzii Dragoș-Vodă din municipiul Bistrița, o femeie de 26 de ani, care nu purta masca de protecție corespunzător astfel încât să îi acopere nasul și gura.

Jandarmii i-au atras atenția cu privire la acest lucru. Mai mult decât atât, la o primă verificare în baza de date, jandarmii au constatat faptul că femeia în cauză este depistată ca fiind bolnavă de Covid-19 și ar fi trebuit să se afle în izolare la o adresă din localitatea Lechința.

Femeia a fost sancționată cu 1.000 de lei amendă pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu și cu 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Totodată, jandarmii au întocmit pe numele femeii și actele de sesizare pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, conform art. 352, Cod Penal”, transmit reprezentanții IJJ BN.

Un bărbat în vârstă a fost sancționat și el, tot ieri, pentru că deși venise din Germania și trebuia să stea în carantină, nu a fost găsit de jandarmi la adresa comunicată celor de la DSP BN.

„Un bărbat proaspăt întors din Germania și care trebuia să se afle în carantină la domiciu pentru 14 zile, a fost verificat de către jandarmi în cursul zilei de miercuri, 3 februarie a.c.

Acesta nu a fost găsit la adresa declarată la Direcția de Sănătate Publică, acolo locuind altă familie, apartamentul fiind înstrăinat de mai bine de un an. Jandarmii i-au aplicat bărbatului o amendă de 1.000 de lei, pentru nerespecterarea măsurii de carantinare la domiciliu, conform legii”, mai informează jandarmii.

FOTO – Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se caută tehnician maseur și kinoterapeut! NOI locuri de muncă, disponibile la Subway Viișoara, Transmixt, Electroplast, IMP România sau RDS

Salon CLAUDIA angajează tehnician maseur și kinoterapeut (ă). Restaurantul Subway Viișoara din incinta Petrom angajează preparatori sandwich-uri, iar Leoni are disponibile sute de locuri de muncă. RCS & RDS caută agent vânzări. Oferta completă, mai jos: 

Jachete bărbătești – care este perfectă pentru vremea rece?

Vremea rece aduce cu sine nevoia de a ne schimba garderoba. Pentru sezonul rece, în orice...

Ianiki After school e ALTCEVA: Cursuri în limba Germană! Și-ți iau copilul de la școală și-ți vine acasă cu tema făcută și fericit!

Un ALTFEL de after school și-a deschis azi porțile, în Bistrița. Cei de la IANIKI îți...