8 C
Bistrița
duminică, martie 26, 2023

ÎNGRIJORĂTOR: Câți copii au fost abuzați fizic sau sexual în Bistrița-Năsăud

„Din datele statistice gestionate de instituțiile responsabile, rezultă că starea de fapt în domeniul protecției minorilor din Bistrița-Năsăud este una deosebit de îngrijorătoare”, avertizează o profesoară din Bistrița. Câți copii au fost abuzați fizic sau sexual în județ:

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului are în evidență, la momentul actual, un număr de 630 de copii. Dintre aceștia, 276 sunt plasați la asistenți maternali profesioniști, 186 de copii se află în plasament la rude sau la alte familii, iar 168 de copii beneficiază de protecție în case de tip familial.

Din comunicarea cu DGASPC Bistrița-Năsăud, pe 1 octombrie 2020, a reieșit că instituția avea în evidență 16 cazuri de abuz fizic asupra copiilor aflați în familia naturală, și un număr de 22 de cazuri de abuz sexual asupra copiilor.

Din rândul acestor copii victime ale abuzurilor sexuale, 21 se aflau în îngrijirea familiilor biologie, iar cel de-al 22-lea, în vârstă de 14 ani, beneficia de protecție specială, respectiv de măsura plasamentului într-un serviciu de tip rezidențial”, se precizează într-un comunicat transmis de profesoara Cristina Iurișniți.

Reprezentanții instituției bistrițene afirmă că în județ nu au existat cazuri de dispariție a copiilor, deși în mass-media locală au fost semnalate numeroase cazuri de acest fel.

De asemenea, în urma unei vizite, în data de 30 octombrie a.c., la Centrul de Copii instituționalizați din Beclean, asistentele sociale prezente la discuție au confirmat dispariția din Centru a unei fete în vârstă de 18 ani, pentru care urma să fie dispusă încetarea măsurii de protecție”, a mai precizat Cristina Iurișniți

În ceea ce privește statisticile victimelor persoane minore, din anul 2015 și până în prezent – Inspectoratul de Poliție al Județului Bistrița-Năsăud a înregistrat un număr de 725 de cazuri de dispariții de copii, 46 de infracțiuni de trafic de persoane, 361 de infracțiuni contra libertății sexuale și 474 de infracțiuni contra vieții, integrității și sănătății. Toate acestea sunt cazuri în care victimele au fost minori.

Foto @ Gazetaph.ro

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...