3.8 C
Bistrița
duminică, aprilie 21, 2024

ÎNGRIJORĂTOR: Câți copii au fost abuzați fizic sau sexual în Bistrița-Năsăud

„Din datele statistice gestionate de instituțiile responsabile, rezultă că starea de fapt în domeniul protecției minorilor din Bistrița-Năsăud este una deosebit de îngrijorătoare”, avertizează o profesoară din Bistrița. Câți copii au fost abuzați fizic sau sexual în județ:

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului are în evidență, la momentul actual, un număr de 630 de copii. Dintre aceștia, 276 sunt plasați la asistenți maternali profesioniști, 186 de copii se află în plasament la rude sau la alte familii, iar 168 de copii beneficiază de protecție în case de tip familial.

Din comunicarea cu DGASPC Bistrița-Năsăud, pe 1 octombrie 2020, a reieșit că instituția avea în evidență 16 cazuri de abuz fizic asupra copiilor aflați în familia naturală, și un număr de 22 de cazuri de abuz sexual asupra copiilor.

Din rândul acestor copii victime ale abuzurilor sexuale, 21 se aflau în îngrijirea familiilor biologie, iar cel de-al 22-lea, în vârstă de 14 ani, beneficia de protecție specială, respectiv de măsura plasamentului într-un serviciu de tip rezidențial”, se precizează într-un comunicat transmis de profesoara Cristina Iurișniți.

Reprezentanții instituției bistrițene afirmă că în județ nu au existat cazuri de dispariție a copiilor, deși în mass-media locală au fost semnalate numeroase cazuri de acest fel.

De asemenea, în urma unei vizite, în data de 30 octombrie a.c., la Centrul de Copii instituționalizați din Beclean, asistentele sociale prezente la discuție au confirmat dispariția din Centru a unei fete în vârstă de 18 ani, pentru care urma să fie dispusă încetarea măsurii de protecție”, a mai precizat Cristina Iurișniți

În ceea ce privește statisticile victimelor persoane minore, din anul 2015 și până în prezent – Inspectoratul de Poliție al Județului Bistrița-Năsăud a înregistrat un număr de 725 de cazuri de dispariții de copii, 46 de infracțiuni de trafic de persoane, 361 de infracțiuni contra libertății sexuale și 474 de infracțiuni contra vieții, integrității și sănătății. Toate acestea sunt cazuri în care victimele au fost minori.

Foto @ Gazetaph.ro

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.