13 C
Bistrița
marți, iunie 15, 2021

ÎNGRIJORĂTOR! Într-o comună din județ s-au vaccinat doar 1% din locuitori. În alte 4 nici 5% nu s-au imunizat

Dacă în Bistrița procentul celor vaccinați împotriva Covid-19 a trecut de 27%, în 5 comune din județ nu ajunge nici la 5%. Într-o comună doar 1% din locuitori s-au imunizat.

Cel mai bine la capitolul vaccinare pare să stea municipiul Bistrița, unde 27% dintre locuitori s-au vaccinat deja. Următorul pe listă este orașul Beclean cu 23% dintre locuitori imunizați, fiind urmat de Năsăud – 20,9%.

Potrivit portalului vaccinare-covid.gov.ro, acestea sunt singurele din județ unde rata de vaccinare trece de 20%.

În 5 comune din județ rata de vaccinare nu trece nici măcar de rușinosul 5%. Potrivit ultimelor date furnizate de portalul dedicat vaccinării acestea sunt: Măgura Ilvei, Tiha Bârgăului, Leșu, Rebra și Parva.

La Măgura Ilvei doar 4,5% dintre locuitori s-au vaccinat, iar la Tiha Bârgăului doar 4,26%. La Leșu doar 4,17% s-au vaccinat, în timp ce la Rebra doar 3,71%. Situația cea mai gravă o întâlnim în Parva, unde doar 1,24% dintre locuitori s-au imunizat. Ce înseamnă asta? Ei bine, din 2.585 de locuitori s-au imunizat doar 32.

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Îngrijorător este faptul că aproape o treime din cei care locuiesc la oraș, care se presupune că sunt ceva mai cunoscători decât cei aflați la sat și cu mai multă cultură generală, pentru că au acces mai facil la informații, sunt convinși că acest vaccin îi ajută cu ceva și mai grav se închină la el mai ceva ca băbuțele la biserică… Total de neînțeles este cum poți avea încredere în cei care îl promovează adică politicienii care până ieri erau corupți și meritau să meargă la pușcărie sau ceva… P.s. De imunizat nu s-a imunizat nimeni pentru că este imposibil să te imunizezi cu acest vaccin pentru acest virus, nu mai răspândiți fake-news-uri…

    • E trist că unii precum Vali au acces la Internet, dar nu reușesc și să proceseze informația de pe Internet. Desigur că nu are niciun efect. Israel, Marea Britanie, curbele numerelor de cazuri și decese sunt o minciună a Ocultei Mondiale, iar cei care gândesc precum Sosoaca sunt somitățile globale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...

VIDEO: VirtualMenu.ro – Meniu virtual pentru restaurante și cafenele – ideea genială și utilă a unor tineri bistrițeni

Un meniu virtual, pe care clientul oricărui restaurant sau cafenele îl poate accesa oricând scanând un...