20.2 C
Bistrița
luni, iulie 22, 2024

Avocații Floarei Gaftone au greșit instanța. 2-0 pentru procurori

Avocații Floarei Gaftone au greșit instanța atunci când au atacat măsura controlului judiciar. Tribunalul Bistrița-Năsăud a admis excepția necompetenței invocată de procurori și a trimis dosarul la Judecătoria Bistrița.

Astăzi, procurorii au mai bifat o victorie, după ce avocații Floarei Gaftone au atacat măsura controlului judiciar la instanța greșită. Practic, măsura preventivă trebuia atacată la Judecătoria Bistrița, iar avocații secretarului general au atacat-o la Tribunal.

„Admite excepţia necompetenţei materiale a judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud invocată de reprezentantul Ministerului Public şi în consecinţă: În temeiul art. 50 C.p.p. rap. la art. 36 C.p.p. şi art. 213 alin.1 C.p.p. declină competenţa de soluţionare a plângerii formulate de inculpata G. F. împotriva ordonanţei procurorului prin care s-a luat măsura controlului judiciar, în favoarea judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Bistriţa, instanţa competentă material să judece cauza în fond. Conform art. 274 alin.3 C.p.p. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Conform art. 50 alin.4 C.p.p. hotărârea nu este supusă căilor de atac”, s-a pronunțat astăzi Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Vă reamintim faptul că Floare Gaftone a fost plasată sub control judiciar, după ce a fost reținută pentru 24 de ore. Controlul judiciar se întinde pe 60 de zile și este însoțit de interzicerea profesării funcției pe durata anchetei.

Trei angajate ale Primăriei Bistrița au fost plasate sub control judiciar. Floarei Gaftone i se adaugă arhitectul șef Monica Pop și Monica Szucs (consilier superior Urbanism).

În total, 6 angajați ai Primăriei Bistrița sunt urmăriți penal. Acuzațiile care li se aduc sunt: constituire de grup infracțional, abuz în serviciu, fals în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, influențarea declarațiilor.

Mai puteți citi pe acest subiect:

S-a mărit „buchetul” de infracțiuni de la Primăria Bistrița. Procurorii au confiscat zecii de mii de lei și euro

VIDEO – Procurorii le-au tras pe dreapta! Gaftone și Monica Pop au scăpat cu control judiciar, dar nu mai au voie să profeseze

Cum operau „zeițele” de la Urbanism: în funcție de interese puneau pe masă PUG-ul potrivit

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

14 COMENTARII

 1. Cu asa avocatei …mami face puscarie….Slabi, jenanti de slabi …Sa incurce instanta…auzi…!!!
  Poate data viitoare incurca inculpata si cer cu executare ….

 2. Am observat că angajații nemulțumiți de măsura de disponibilizare de la bibliotecă lucrează cu același avocat.
  Eu zic să îl schimbe repede. Asta dacă vor să existe o șansă de izbândă :))))

 3. O “golanie” cum ar zice fiu-so…
  sunt 2 opțiuni:
  – ori avocatii sunt prosti grămada
  – ori avocații au sabotat-o pe madam intenționat.

 4. Nu e vorba de nici o victorie a procurorilor, sa declinat competenta spre o alta instanta, ce va mai place sa exagerati, sunt curios daca o sa mai scrieti cand o sa se ridice controlul judiciar.

 5. bobo pana una alta, avocatii si-au dat examenul…..ne asteptam la maxima seriozitate si cunostinte temeinice de drept, tinand cont cine sunt asociatii aceste case de avocatura….. nu de alta.daca doamna este fara de greseala, sigur ca trebuie just judecata, fara doar si poate.

 6. Vai vai….au greșit ușa! păi eu cred că dacă lăsau cererea la portar ăla știa mai bine unde trebuie depusă! Sau s-au crezut VIP-uri și au zis că acolo trebuie, și-au zis că judecătoria e prea mică…Dar cum de nu au depus direct la Curtea Constituțională? Intreb doar….cine știe, poate data viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud: