20.2 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

Inspectoratul în Construcții spune că PUZ-urile votate de CL Bistrița sunt legale! Consilierul Urîte cere să știe cât stau documentele la Urbanism

Potrivit consilierului local PNL Florin Urîte a primit o adresă, în care Inspectoratul Județean în Construcții precizează că controlul instituției a scos în evidență faptul că PUZ-urile adoptate de Consiliul Local și contestate de secretarul Floare Gaftone sunt legale. Mai mult, Florin Urîte a cerut să știe cât timp stau documentele prin direcțiile Primăriei înainte de a primi autorizațiile necesare.

În cadrul ședinței de Consiliu Local de ieri, consilierul local Florin Urîte a precizat că a primit o adresă de la Inspectoratul Județean în Construcții, potrivit căreia, PUZ-urile adoptate de Consiliul Local și contestate de secretarul general  al municipiului Florare Gaftone sunt legale.

„După amenințări de ilegalitate, am primit o adresă în care Inspectoratul în Construcții spune că în urma controlului PUZ-urile au fost perfect legale. Îmi permit să solicit Primăriei lunar sau trimestrial, ca să primim și noi o informare, un raport cu câte certificate de urbanism se eliberează, cu câte PUZ-uri. Vrem să avem un feedback, să știm câte zile stă pe la fiecare departament. Să vedem ce productivitate și eficiență avem din punctul acesta de vedere”, a spus ieri, în ședința de Consiliu Local, Florin Urîte.

Consilierul a mai precizat că în urma unor discuții cu reprezentanții Dedeman a aflat că din cele peste 50 de magazine deținute în țară, magazinul de bricolaj de la Bistrița a așteptat cel mai mult dintre toate pentru autorizațiile necesare. Producătorul Teraplast a așteptat pentru un PUZ aproape doi ani, a mai dezvăluit Urîte.

Primarul Ioan Turc a spus că a inițiat demararea unor proceduri de simplificare pentru pentru planurile urbanistice zonale. Acestea vor fi finalizate săptămâna următoare și vor fi prezentate consilierilor locali, dar și oricărui cetățean interesat.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. O mana de oameni care pot rezolva problema legalitatii sau ilegalitatii din primaria Bistrita. Acum asteptam hartia de la Spitalul judetean cu privire la starea de sanatate a doamnei prim care i se poate pune camasa de …. legal. Trei semnaturi mai gasim noi prin oras niste beneficiari incurcati ca sa fie 5 . Apropo pe pensionara aia cand o trimiteti la prasit ceapa, acolo unde e calificata?

  2. Ai dreptate, unii la capalit daca n au studii, alții la turism, alții cu sudura, alții cu telefoanele, nu cu înregistrările de asta se ocupa numai unii cu sarcini precise din instituții, iar altii sa și desăvârșească studiile sa poata scrie in fața numelui, ing. sau Arh.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.