16.1 C
Bistrița
vineri, mai 24, 2024

Noua stație de asfalt a municipiului Bistrița, „întârziată” de conflictul din Ucraina

În ședința de Consiliu Local de ieri, primarul Ioan Turc a precizat că noua stație de asfalt achiziționată de municipalitate încă nu este funcțională. Motivul întârzierii are legătură de conflictul din Ucraina, a dezvăluit edilul.

Primarul Ioan Turc a spus ieri, în ședința de Consiliu Local că stația de asfalt achiziționată de municipalitate nu este funcțională nici acum, în condițiile în care cea veche a fost dezasamblată.

Culmea, întârzierile ar fi cauzate de războiul din țara vecină, întrucât firma care a câștigat licitația ia de acolo fierul necesar. Edilul a asigurat, însă, că stația de asfalt va fi funcțională în două-trei săptămâni.

„Din păcate, din cauza războiului din Ucraina societatea care ne aduce și ne montează stația a avut întârzieri destul de mari, pentru că practic fierul urmau să-l cumpere din Ucraina. Fabricile din Ucraina nu mai lucrează, pentru că sunt pe zona de conflict. În aproximativ 3 săptămâni stația va fi funcțională și evident că vom intra într-un proces masiv de asfaltare a străzilor din oraș”, a declarat Turc.

Potrivit acestuia, firma care a câștigat licitația a trimis deja o echipă la Bistrița. Noua stație de asfalt ar urma să producă între 40 și 50 de tone de asfalt pe oră. Edilul a mai spus că preferă să amâne lucrări care nu sunt urgențe decât să mai cumpere asfalt de la alții.

Foto: Arhivă

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

6 COMENTARII

  1. Măcar o sa afume locuințele din zona.Statie de asfalt la câțiva metri de centrul orașului doar Dorel de România poate instala.Curios cum a obținut acord de mediu.Ne plângem de poluare cu primarul în frunte.
    Bravos.

  2. O alta măgărie de sub aceeași pălărie..și cum zicea un antecoment unde ați mai vazut statie de asfalt in mijlocul orașului?oare chiar nu se sesizează nimeni,presa locuitorii orașului etc..??

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!