6.9 C
Bistrița
sâmbătă, octombrie 16, 2021

Inspectoratul Școlar dă 1,3 milioane lei pentru un stoc de tablete! În județ, doar două primării au început procedurile de achiziție:

Pandemia de coronavirus a determinat realizarea cursurilor școlare online. Administrațiile locale au promis mobilizarea pentru achiziționarea și dotarea școlilor cu tablete. Inspectoratul Școlar bistrițean vrea să aloce 1,3 milioane de lei pentru achiziționarea unui STOC de tablete, pe care să le împartă când se strică cele cumpărate de UAT-uri. În județ, doar două primării au organizat licitații pentru cumpărarea de tablete elevilor.

În luna martie, cursurile s-au întrerupt, anul școlar 2019 – 2020 finalizându-se…online. Pandemia de coronavirus nu a dispărut, așa că în septembrie, anul școlar 2020 – 2021 a început în trei scenarii: verde- toți elevii la școală, galben- la școală și acasă, prin alternanță, roșu- școala online.

Cum evoluția cazurilor de COVID 19 e o necunoscută, administrațiile locale au promis achiziționarea de tablete pentru elevi, ca aceștia să poată ”participa” la școala online.

La noi în județ, primăriile a doar două comune au inițiat deja procedura de achiziționare de tablete pentru elevi: Rebra și Feldru.

Totuși, Inspectoratul școlar Județean Bistrița Năsăud a decis să-și facă un stoc de tablete, pe care să le dea ulterior primăriilor, pentru elevii din UAT-uri, la solicitare.

Obiectul contractului de achiziție constă în achiziționarea unui număr de 1570 tablete cu abonament inclus la internet pentru 24 de luni, acestea având drept scop asigurarea desfășurării on-line a activității didactice în cadrul unităților de învățământ preuniversitar de stat din județul Bistrița-Năsăud (..) Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud urmăreste, ca în urma realizării acestei achiziții să constituie stocuri de rezervă pentru dispozitivele electronice, care vor fi distribuite unităților de învățământ preuniversitar de stat din județ, la solicitarea ulterioară a acestora” se arată pe SEAP.

Valoarea totală a celor 1.570 de tablete ar putea ajunge la 1.285.714,28 lei.

În ceea ce privește Primăria Bistrița, Ovidiu Crețu declara în luna septembrie că tabletele pentru elevii din municipiu vor ajunge după data de 5 octombrie. Cu toate acestea, încă nu apare nicăieri o cerere de oferă.

Tablete și echipamente IT pentru începerea școlilor, abia după 5 octombrie: „Guvernul a lansat cu mare întârziere Ghidului Solicitantului”

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se caută tehnician maseur și kinoterapeut! NOI locuri de muncă, disponibile la Subway Viișoara, Transmixt, Electroplast, IMP România sau RDS

Salon CLAUDIA angajează tehnician maseur și kinoterapeut (ă). Restaurantul Subway Viișoara din incinta Petrom angajează preparatori sandwich-uri, iar Leoni are disponibile sute de locuri de muncă. RCS & RDS caută agent vânzări. Oferta completă, mai jos: 

Jachete bărbătești – care este perfectă pentru vremea rece?

Vremea rece aduce cu sine nevoia de a ne schimba garderoba. Pentru sezonul rece, în orice...

Ianiki After school e ALTCEVA: Cursuri în limba Germană! Și-ți iau copilul de la școală și-ți vine acasă cu tema făcută și fericit!

Un ALTFEL de after school și-a deschis azi porțile, în Bistrița. Cei de la IANIKI îți...