13 C
Bistrița
duminică, septembrie 26, 2021

Tablete și echipamente IT pentru începerea școlilor, abia după 5 octombrie: „Guvernul a lansat cu mare întârziere Ghidului Solicitantului”

Tablete și echipamente IT pentru începerea școlilor pot fi disponibile în școlile din Bistrița abia după 5 octombrie – anunță primarul Ovidiu Crețu, într-un comunicat. „Din păcate, Guvernul României a lansat cu mare întârziere Ghidului Solicitantului iar proiectele vor putea fi depuse abia din data de 5 octombrie 2020…”

În contextul pregătirilor presupuse de începutul anului școlar 2020 – 2021, Primăria municipiului Bistrița a făcut demersurile necesare pentru ca procesul de învățământ să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Au fost luate măsurile impuse de Starea de Alertă în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului Covid 19. „La această dată putem spune că am făcut toate pregătirile pentru începerea noului an școlar cu prezența fizică a elevilor în sălile de curs”, a mai anunțat primarul Ovidiu Crețu, într-un comunicat.

În cea de-a două jumătate a lunii august s-au purtat discuții separate cu toți directorii școlilor și grădinițelor din Bistrița. Primăria Bistrița a preluat solicitările unităților de învățământ în ceea ce privește achiziția materialelor necesare începerii noului an școlar. Este vorba, în principal despre mobilier și materiale de igienă.

Am făcut alocările bugetare necesare, am comandat și primit aceste materiale, iar în zilele care urmează ele vor fi repartizate școlilor în conformitate cu solicitările făcute”, se mai precizează în comunicat.

Referitor la depunerea de proiecte cu finanțare nerambursabilă menite să sprijine buna desfășurare a procesul de învățământ, din păcate Guvernul României a lansat cu mare întârziere Ghidului Solicitantului”, a anunțat Primăria Bistrița. 

Așa se face că proiectele vor putea fi depuse abia din data de 5 octombrie 2020.

Municipalitatea are în pregătire documentația necesară pentru achiziționarea de elemente protecție, tablete și echipamente IT, astfel încât proiectele să poată fi depuse spre finanțare în 5 octombrie 2020.

Îi asigur pe toți cetățenii Municipiului Bistrița că vom face tot ceea ce este necesar pentru a asigura condiții optime pentru copiii noștri în școli și grădinițe și în acest an școlar. Avem capacitate de a ne adapta la situația nouă generată de măsurile impuse în vederea prevenirii răspândirii bolilor”, a mai transmis primarul Ovidiu  Creţu.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...