-7.6 C
Bistrița
miercuri, ianuarie 19, 2022

Tablete și echipamente IT pentru începerea școlilor, abia după 5 octombrie: „Guvernul a lansat cu mare întârziere Ghidului Solicitantului”

Tablete și echipamente IT pentru începerea școlilor pot fi disponibile în școlile din Bistrița abia după 5 octombrie – anunță primarul Ovidiu Crețu, într-un comunicat. „Din păcate, Guvernul României a lansat cu mare întârziere Ghidului Solicitantului iar proiectele vor putea fi depuse abia din data de 5 octombrie 2020…”

În contextul pregătirilor presupuse de începutul anului școlar 2020 – 2021, Primăria municipiului Bistrița a făcut demersurile necesare pentru ca procesul de învățământ să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Au fost luate măsurile impuse de Starea de Alertă în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului Covid 19. „La această dată putem spune că am făcut toate pregătirile pentru începerea noului an școlar cu prezența fizică a elevilor în sălile de curs”, a mai anunțat primarul Ovidiu Crețu, într-un comunicat.

În cea de-a două jumătate a lunii august s-au purtat discuții separate cu toți directorii școlilor și grădinițelor din Bistrița. Primăria Bistrița a preluat solicitările unităților de învățământ în ceea ce privește achiziția materialelor necesare începerii noului an școlar. Este vorba, în principal despre mobilier și materiale de igienă.

Am făcut alocările bugetare necesare, am comandat și primit aceste materiale, iar în zilele care urmează ele vor fi repartizate școlilor în conformitate cu solicitările făcute”, se mai precizează în comunicat.

Referitor la depunerea de proiecte cu finanțare nerambursabilă menite să sprijine buna desfășurare a procesul de învățământ, din păcate Guvernul României a lansat cu mare întârziere Ghidului Solicitantului”, a anunțat Primăria Bistrița. 

Așa se face că proiectele vor putea fi depuse abia din data de 5 octombrie 2020.

Municipalitatea are în pregătire documentația necesară pentru achiziționarea de elemente protecție, tablete și echipamente IT, astfel încât proiectele să poată fi depuse spre finanțare în 5 octombrie 2020.

Îi asigur pe toți cetățenii Municipiului Bistrița că vom face tot ceea ce este necesar pentru a asigura condiții optime pentru copiii noștri în școli și grădinițe și în acest an școlar. Avem capacitate de a ne adapta la situația nouă generată de măsurile impuse în vederea prevenirii răspândirii bolilor”, a mai transmis primarul Ovidiu  Creţu.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița:

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil, Leoni și BistriVET

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil și IMP România (fosta fabrică Netex). Leoni are nevoie de 200 de muncitori, ingineri și magazioner. Locuri de muncă - disponibile și la Clinica Sanovil, BistriVET, Betak...