16 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

Containere „inteligente” pentru gunoi în Bistrița? Abia la finalul anului viitor!

Abia la finalul anului trecut se vor putea bucura bistrițenii de „insule ecologice” pentru deșeuri. Firma care a câștigat licitația are la dispoziție până la finalul anului viitor pentru a implementa proiectul.

Cu 13,4 milioane de lei, din PNRR, Primăria Bistrița își face insule ecologice pentru deșeuri. 100 de astfel de platforme de colectare a deșeurilor vor fi reamenajate în Bistrița, firma care a câștigat licitația având la dispoziție până la finalul anului viitor să implementeze proiectul.

„Noua tehnologie de colectare selectivă – punct subteran de colectare a deșeurilor –reprezintă o soluție tehnică ce respectă toate obligațiile legale impuse prin lege și ajută la îmbunătățirea condițiilor de viață ale populației și sunt urmărite în principal următoarele obiective: eficientizarea spațiilor de amenajare pentru colectarea deșeurilor; o organizare superioară a serviciului de salubrizare, compatibilă cu necesitățile actuale; limitarea totală a accesului uman și a animalelor, rozătoarelor, insectelor la deșeuri; reucerea mirosurilor neplăcute prin stoparea vandalizării și a accesului uman sau animal la deșeurile colectate; eliminarea conectării la canalizare; reducerea impactului asupra sănătății publice, încadrarea în orice peisaj urban și arhitectural” , se arată în descrierea proiectului.

Fiecare „insulă” va deservi cel puțin 200 de persoane și trebuie să genereze o bază de date cu privire la tipul și cantitatea de deșeu colectat, dar și modul în care bistrițenii respectă regulile de colectare a deșeurilor. Taxa plătită de bistrițeni trebuie să fie în concordanță cu cantitatea de deșeuri produse.

Noile platforme trebuie să aibă sisteme electronice de monitorizare, cu sistem de cântărire, senzori de umplere, sistem de iluminat, supraveghere video și antivandalism pentru fiecare punct de colectare.

Se va înființa un dispecerat de preluare și prelucrare a datelor transmise pentru fiecare insulă ecologică.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Cand se intalneste containerul inteligent cu cetateanul mocicos si needucat, nu stiu zau cine castiga ?
    Conceptul nu este valabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...