21.6 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Întâlnirile de sărbători, în spatele exploziei de cazuri de Covid din județ

Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică, Anca Andrițoiu, acum se văd efectele întâlnirilor între prieteni și rude de la sărbătorile de iarnă. În spatele exploziei de cazuri de Covid din județ stau inclusiv evenimentele organizate în diferite localități.

Întâlnirile de Crăciun și Revelion cu prietenii și rudele se contorizează acum, în cazuri de Covid, precizează directorul Direcției de Sănătate Publică, Anca Andrițoiu.

„Avem familie cu 6 membri care s-au pozitivat dintr-o dată. Se extinde foarte repede tulpina aceasta. S-au întâlnit de sărbători și acesta este rezultatul. Avem o jumătate de familie pozitivă din Beclean și cu același nume în Negrilești, s-au întâlnit de sărbători, după care au mers acasă și au împrăștiat virusul. Au mai fost și tot felul de evenimente, de Revelion… toate acestea adunate… ” a explicat Anca Andrițoiu pentru Bistrițeanul.ro.

Potrivit acesteia, la Poiana Ilvei și Negrilești a crescut incidența cazurilor atât de tare (13,5 /mia de locuitori în Poiana Ilvei și 11,9/mia de locuitori la Negrilești) întrucât s-au infectat familii întregi, concomitent.

Dacă la Poiana Ilvei numărul de cazuri începe să scadă, la Negrilești încă se va menține și chiar va crește. Și în orașul Sângeorz-Băi a crescut incidența îngrijorător, ajungând la aproape 8 /mia de locuitori.

Din fericire, cazurile întâlnite odată cu valul 5 nu sunt atât de grave. Directorul DPS spune că marea majoritate care s-au îmbolnăvit în prima fază au istoric de călătorie în străinătate.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Desteapta tare doamna Andritoiu….cum le stie ea pe toate….de unde si cum…sarbatorile au trecut de aproape 3 saptamani….acuma apare efectu😁😄si oamenii din strainatate au venit acu o luna deja is intorsi multi inapoi👎

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...