0.1 C
Bistrița
joi, februarie 2, 2023

Întâlnirile de sărbători, în spatele exploziei de cazuri de Covid din județ

Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică, Anca Andrițoiu, acum se văd efectele întâlnirilor între prieteni și rude de la sărbătorile de iarnă. În spatele exploziei de cazuri de Covid din județ stau inclusiv evenimentele organizate în diferite localități.

Întâlnirile de Crăciun și Revelion cu prietenii și rudele se contorizează acum, în cazuri de Covid, precizează directorul Direcției de Sănătate Publică, Anca Andrițoiu.

„Avem familie cu 6 membri care s-au pozitivat dintr-o dată. Se extinde foarte repede tulpina aceasta. S-au întâlnit de sărbători și acesta este rezultatul. Avem o jumătate de familie pozitivă din Beclean și cu același nume în Negrilești, s-au întâlnit de sărbători, după care au mers acasă și au împrăștiat virusul. Au mai fost și tot felul de evenimente, de Revelion… toate acestea adunate… ” a explicat Anca Andrițoiu pentru Bistrițeanul.ro.

Potrivit acesteia, la Poiana Ilvei și Negrilești a crescut incidența cazurilor atât de tare (13,5 /mia de locuitori în Poiana Ilvei și 11,9/mia de locuitori la Negrilești) întrucât s-au infectat familii întregi, concomitent.

Dacă la Poiana Ilvei numărul de cazuri începe să scadă, la Negrilești încă se va menține și chiar va crește. Și în orașul Sângeorz-Băi a crescut incidența îngrijorător, ajungând la aproape 8 /mia de locuitori.

Din fericire, cazurile întâlnite odată cu valul 5 nu sunt atât de grave. Directorul DPS spune că marea majoritate care s-au îmbolnăvit în prima fază au istoric de călătorie în străinătate.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Desteapta tare doamna Andritoiu….cum le stie ea pe toate….de unde si cum…sarbatorile au trecut de aproape 3 saptamani….acuma apare efectu😁😄si oamenii din strainatate au venit acu o luna deja is intorsi multi inapoi👎

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: