2.4 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

„Între Revoluții” regizat de Vlad Petri și „Capra cu trei iezi” vor fi proiectate la ARTcast Teleki, în Posmuș

Două filme de excepție vor fi proiectate la festivalul ArtCast Teleki, săptămâna viitoare, la Posmuș. Este vorba despre „Între revoluții”, filmul regizat de bistrițeanul Vlad Petri și distins la Berlinale cu premiul Federației Internaționale a Criticilor de Film – și „Capra cu trei iezi” – distins cu Premiul Publicului – Cel mai popular film românesc, la TIFF 2022.

„Între revoluții” spune povestea a două studente care s-au întâlnit la Universitatea de Medicină din București în anii ’70. Când posibilitatea unei schimbări politice în Iran devine o certitudine, Zahra se întoarce în țara ei, luând parte la evenimente, departe de prietena sa…

„Între revoluții”, filmul regizorului bistrițean Vlad Petri, în premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Berlin

Vlad Petri – regizorul bistrițean cu a cărui muncă ne mândrim, atât la nivel local, cât și național și interțional – este interesat de subiecte politice și sociale, adesea combinând imagini personale cu arhive oficiale. Filmele sale, aflate la granița dintre documentar și ficțiune, au fost prezentate și premiate în diferite festivaluri internaționale”, notează cei de la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

Folmografia lui Vlad Petri include

  • Între revoluții” (2023, lung metraj),
  • Același vis” (2021, scurtmetraj),
  • Cerbul a trecut prin fața mea” (2020, scurtmetraj),
  • București, unde ești?” (2014, lung metraj).

Monica Lăzurean Gorgan – al doilea producător al filmului, are o vastă experiență în domeniu. Este membru în AMPAS / Oscar și EFA (Asociația Europeană de Film). Este producătoarea documentarului de succes „ACASA, MY HOME” de Radu Ciorniciuc. Documentarul a câștigat premiul pentru Imagine la Festivalul de Film de la Sundance (SUA) și alte 40 de premii internaționale. A fost producătoare delegată a filmului „NU MĂ ATINGE-MĂ” de Adina Pintilie, câștigător al Ursului de Aur la Berlinale și co-producătoare a filmului „CHUCK NORRIS VS. COMMUNISM” de Ilinca Călugăreanu.

Filmul „Între Revoluții” va fi proiectat la Castelul Teleki din Posmuș în cadrul ArtCast Teleki Festival – pe 18 august, de la ora 18.00.

Tot în cadrul festivalului, pe 19 august, de la ora 18.00 va fi proiectat și „Capra cu trei iezi” – lungmetrajul de debut al regizorului bucureștean Victor Canache și al soției sale – bistrițeanca Luana Georgiță – co-producător.

Reinterpretarea celebrului basm al lui Ion Creangă se bucură de actori faimoși precum Maia Morgenstern și Marius Bodochi.

Filmul a fost distins cu Premiul Publicului – Cel mai popular film românesc, la TIFF 2022, fiind nominalizat și la Premiul FIPRESCI și Cel mai bun film românesc în cadrul Zilele filmului românesc”. A fost nominalizat la Premiile GOPO 2023 pentru Cele mai bune decoruri și Cele mai bune costume. A câștigat Premiul Special pentru cel mai bun producător independent la Festivalul IPIFF.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.