-0.4 C
Bistrița
miercuri, decembrie 8, 2021

Inundațiile din județ, cauzate și de „proastele lucrări” făcute prin PNDL. Se lasă cu controale!

Județul nostru a fost sub numeroase avertizări de cod galben, portocaliu și roșu de ploi și inundații. Pentru pagubele produse, Guvernul alocă peste 20 de milioane lei ajutor. Totuși, prefectul a anunțat și controale la proiectele derulate prin PNDL. De vină pentru inundații ar fi nu doar natura, ci și proastele lucrări realizate.

În luna iunie, numeroase localități din județul nostru au fost grav afectate de ploi. ANM a emis numeroase avertizări cod galben, portocaliu sau roșu de ploi și inundații.

Unii au fost nevoiți să-și părăsească locuințele, alții și-au văzut toată munca de la câmp sub ape, etc.

În urma analizei pagubelor produse, pentru 40 de unități administrativ teritoriale, Guvernul a alocat peste 20 de milioane de lei. Cei mai mulți bani merg spre Rodna – 3,6 milioane lei, Lunca Ilvei – 2,3 milioane lei și Budacu de Jos – 1,8 milioane de lei.

Pagubele produse în alte 7 UAT-uri vor fi analizate, urmând a se solicita ajutor financiar și pentru acestea.

Prefectul Stelian Dolha a anunțat că, pe lângă ajutoare, va trimite și… controale.

Am fost în teren și am văzut și cauza inundațiilor. Am găsit poduri și podețe subdimensionate. Văi care nu au mai fost decolmatate de ani de zile. Lucrări de proastă calitate la proiectele derulate prin PNDL. Voi anunța și autoritățile în construcții, și garda forestieră, să meargă să facă controale. În toate domeniile. Să se vadă și proiectele derulate prin PNDL cine le-a făcut și cine le-a recepționat la o așa proastă calitate. Drumuri prost făcute, eroziuni de mal… Nu e normal ce am găsit pe acolo. Neapărat vom trimite controale”, a explicat Stelian Dolha în cadrul unei conferințe de presă.

Pe lângă ajutoarele date UAT-urilor, se vor da ajutoare și persoanelor fizice afectate.

Valoarea ajutorului pentru persoane fizice poate ajunge până la 5.000 de lei. Acești bani se vor da prin AJPIS pe baza unui borderou întocmit de administrația locală și semnat de primar și de prefect”, a explicat Dolha.

Câți bani va primi fiecare UAT, în lista de mai jos:

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

LEONI angajează 100 de muncitori. Locuri de muncă, disponibile la RCS & RDS și BETAK

Leoni Bistrița angajează ingineri și muncitori. Noi locuri de muncă sunt disponibile la Betak, RCS & RDS și IMP România (Fosta Netex). Aquabis are nevoie de un electrician. Oferta completă, mai jos: 

Revoluție în domeniul frumuseții: cristale lichide pentru păr

În prezent, industria frumuseții  ne oferă din ce în ce mai multe tipuri de produse inovatoare,...

FOTO: Crăciun de vis la Baloane de Poveste! AFLĂ ce noutăți au adus în magazinul de pe Cerbului:

Magia Crăciunului te învăluie imediat ce treci pragul unuia dintre cele mai colorate și vesele magazin...