20.8 C
Bistrița
joi, mai 13, 2021

Inundațiile din județ, cauzate și de „proastele lucrări” făcute prin PNDL. Se lasă cu controale!

Județul nostru a fost sub numeroase avertizări de cod galben, portocaliu și roșu de ploi și inundații. Pentru pagubele produse, Guvernul alocă peste 20 de milioane lei ajutor. Totuși, prefectul a anunțat și controale la proiectele derulate prin PNDL. De vină pentru inundații ar fi nu doar natura, ci și proastele lucrări realizate.

În luna iunie, numeroase localități din județul nostru au fost grav afectate de ploi. ANM a emis numeroase avertizări cod galben, portocaliu sau roșu de ploi și inundații.

Unii au fost nevoiți să-și părăsească locuințele, alții și-au văzut toată munca de la câmp sub ape, etc.

În urma analizei pagubelor produse, pentru 40 de unități administrativ teritoriale, Guvernul a alocat peste 20 de milioane de lei. Cei mai mulți bani merg spre Rodna – 3,6 milioane lei, Lunca Ilvei – 2,3 milioane lei și Budacu de Jos – 1,8 milioane de lei.

Pagubele produse în alte 7 UAT-uri vor fi analizate, urmând a se solicita ajutor financiar și pentru acestea.

Prefectul Stelian Dolha a anunțat că, pe lângă ajutoare, va trimite și… controale.

Am fost în teren și am văzut și cauza inundațiilor. Am găsit poduri și podețe subdimensionate. Văi care nu au mai fost decolmatate de ani de zile. Lucrări de proastă calitate la proiectele derulate prin PNDL. Voi anunța și autoritățile în construcții, și garda forestieră, să meargă să facă controale. În toate domeniile. Să se vadă și proiectele derulate prin PNDL cine le-a făcut și cine le-a recepționat la o așa proastă calitate. Drumuri prost făcute, eroziuni de mal… Nu e normal ce am găsit pe acolo. Neapărat vom trimite controale”, a explicat Stelian Dolha în cadrul unei conferințe de presă.

Pe lângă ajutoarele date UAT-urilor, se vor da ajutoare și persoanelor fizice afectate.

Valoarea ajutorului pentru persoane fizice poate ajunge până la 5.000 de lei. Acești bani se vor da prin AJPIS pe baza unui borderou întocmit de administrația locală și semnat de primar și de prefect”, a explicat Dolha.

Câți bani va primi fiecare UAT, în lista de mai jos:

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...