12.4 C
Bistrița
duminică, septembrie 25, 2022

Ioan Oltean: Un parlamentar câștigă acum 7.000 de euro, iar pe consilieri îi plătesc mai prost decât acum 5-6 ani

Invitat la Bistrițeanul Live, Ioan Oltean, unul dintre cei mai longevivi parlamentari din țară a spus că în prezent aleșii pot merge acasă lunar și cu 7.000 de euro. Cu toate acestea, acum consilierii parlamentari ar fi plătiți mai prost decât îi plătea Oltean în 2016.

Ioan Oltean a făcut o adevărată carieră din funcția de deputat. Nu mai puțin de 23 de ani a fost parte din Parlamentul României.

S-a retras în 2016 și spune că multe s-au schimbat de atunci.

Fostul deputat susține că dacă în 2016 pleca acasă cu 1.000 de euro, actualii parlamentari ajung să plece acasă și cu 7.000 de euro.

„Până în 2016, politica nu a fost atractivă. Nu oferea parlamentarilor avantajele pe care le oferă astăzi. Un parlamentar, în 2016, câștigă 1.000 de euro pe lună. Astăzi câștigă 7.000 de euro”, a declarat Ioan Oltean, aseară, la Bistrițeanul Live.

Acesta a și făcut un calcul în direct, pentru a-și susține afirmația. Potrivit lui Ioan Oltean, indemnizația e de 12.000 de lei, la care se adaugă retribuția pentru participarea la ședințe, încă 5.000-6.000 de lei. De asemenea, parlamentarii primesc lunar 28.800 de lei doar pentru funcționarea biroului parlamentar.

Din această sumă, parlamentarii ar fi nevoiți să justifice doar 40%. Așa se face că cei mai descurcăreți mai pot încasa și de aici încă 20.000 de lei.

Ioan Oltean a mai susținut că deși încasează de 7 ori mai mult, actualii parlamentari și-ar plăti consilierii mai prost decât o făcea el acum 5-6 ani: „Colegii mei, astăzi, plătesc consilierii pe care îi au cu mai puțin decât îi plăteam eu în 2016”, a mai spus Ioan Oltean.

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

 1. Nici unii nici altii nu-si merita banii pe care ii primesc.
  Daca ar fi muncit la privat cu asemenea randament ar fi fost someri demult!
  Merita minimul pe economie, ca oricum nu le sta capu la munca, numa’ la invarteli.

 2. Hai sa muncim prosti ce suntem sa putem plati pensiile speciale la netrebnici și vânzători de țară.
  S au îmbogățit prin toate tertipurile și obuzurile făcute, stau prin Elveția și alte țării când un amarat care muncește n are ce pune pe masa.
  Oare de ce nu s a îmbogățit un profesor cinstit, un inginer, un asistent?
  Dar unii pot fi îngropați în saci de bani fara sa munceasca, folosindu-se de oameni slabi și prosti .
  Mare tupeu trebuie sa ai sa mai își prin presa sa te plângi.

 3. Românii sunt cei mai săraci dintre europeni. Statistica arată că zece procente din populație trebuie să supravietuiască lunar cu mai puțin de cinci euro pe zi. Suma e de șase ori mai mică decât cea pe care o câștigă, în medie, cei mai săraci europeni.Si FILOZOFUL asta vorbeste de 7000€ ce cistiga,, putorile nationale ”si i se pare putin.Nesimtire crasa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...

Surprizele toamnei la Maison du Claire: Cartofi loaded cu piept de pui, foccacia cu șnițel de pui și livrare gratuită

La Maison du Claire nu vă lasă la greu atunci când vă e foame nici la...

Reconstrucția unei case vechi sau construirea unei clădiri noi? În ce merită mai mult să investiți?

România este printre țările care are un procent considerabil de proprietari, multe dintre proprietăți fiind construite...