-2 C
Bistrița
marți, ianuarie 18, 2022

Ioan Szabo: „Comuna Șanț va deveni un mic orășel! Infrastructura este prioritară pentru noi!”

Comuna Șanț din județul Bistrița-Năsăud are toate șansele ca în următorii ani să devină un mic orășel, susține primarul Ioan Szabo. Dovadă stau proiectele de investiții aflate pe rol, majoritatea axate pe modernizarea și asfaltarea drumurilor comunale.

De la investițiile mici, până la cele de amploare, toate au devenit prioritare pentru primarul comunei Șanț, Ioan Szabo. Astfel, iluminatul public a fost schimbat în totalitate. „Dacă veniți noaptea puteți citi orice carte doriți dumneavoastră în stradă, pentru că noaptea se vede ca ziua. Avem 400 de corpuri de iluminat în comuna Șant, dar și în Valea Mare”, spune edilul.

Potrivit lui Szabo, infrastructura a devenit cap de listă în realizarea investițiilor de importanță pentru șănțeni. „Așteptăm să se modernizeze drumul național 17D și la noi în comună, pentru că în prima etapă nu a fost luat în considerare”. În paralel, toate drumurile din Șanț se vor asfalta curând, anunță primarul. Vorbim aici de 36 de km de asfalt de drumuri comunale și forestiere pe Măsura 7.2 și Măsura 4.3. Din totalul de 36 de km, 8,9 km sunt cuprinși în Programul Național de Dezvoltare Locală. Totodată, se va asfalta și zona Blazna până la vechea Tabără Școlară, o investiție de 7,2 milioane de lei. Alți 21 de km de drum vor prinde asfalt cu finanțare europeană, aici fiind inclusă și Valea Măriilor. Și nu în ultimul rând, drumurile forestiere vor fi modernizate prin pietruire.

Consider că modernizarea infrastructurii va aduce un plus comunei Șanț. Astfel, turismul se va extinde. Pe lângă zona turistică, va fi mult mai ușor și pentru oamenii care peste vară merg cu animalele în această zonă” (n.r. – Valea Măriilor), mai spune Szabo.

O altă investiție importantă vizează modernizarea trotuarelor pe o lungime de 4,4 km, de o parte și de alta a drumului Național 17D. Lucrările ajung în acest caz la 2,6 milioane de lei.

În ceea ce privește educația, administrația locală de la Șanț are în vedere construcția unei grădinițe cu program prelungit care să includă 4 grupe, în proiect fiind inclus și echipamentul necesar. Investiția este estimată la 3,5 milioane de lei.

În plan cultural, Centrul „Dimitrie Gusti” din comuna Șanț este astăzi unul din cele mai moderne din Europa, proiectul fiind demarat în anul 2014, atunci când nimeni nu credea că el va deveni și realizabil.

Ioan Szabo este la al doilea mandat de primar al comunei Șanț și chiar dacă întâmpină probleme în ceea ce privește Legea achizițiilor publice, la fel ca și alți colegi ai săi, se declară convins că va reuși să ducă la bun sfârșit toate proiectele începute, aflate în prezent în diferite stadii de desfășurare.

,

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița:

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil, Leoni și BistriVET

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil și IMP România (fosta fabrică Netex). Leoni are nevoie de 200 de muncitori, ingineri și magazioner. Locuri de muncă - disponibile și la Clinica Sanovil, BistriVET, Betak...

Anime-uri cu tema de jocuri de noroc pe care trebuie să le urmărești

Anime-ul este una dintre cele mai populare forme de divertisment și se estimează că 3,5% din...