18.5 C
Bistrița
joi, mai 26, 2022

Ioan Turc: „Decaparea drumurilor, fără semnalizare corespunzătoare, reprezintă tentativă de omor!”

Ioan Turc a atras atenția asupra modului în care se fac lucrările de modernizare ale șoselelor din județ. Nesemnalizarea corespunzătoare a drumului în lucru reprezintă tentativă de omor!

Într-o conferință de presă, Ioan Turc – președintele PNL BN, a atras atenția asupra modului deficitar în care se lucrează la șosele, făcând referire la DN17. Potrivit acestuia, cele mai multe accidente au loc din cauza stării drumurilor.

„Venind recent dinspre Vatra Dornei, noaptea, am constatat că DN17 este decapat și atât. Am spus acest lucru de nenumărate ori – în România mor anual circa 2000 de oameni pe șosele, în accidente de circulație. Cei mai mulți oameni mor din cauza stării drumurilor. Dincolo de faptul că nu avem drumuri cum trebuie, că nu avem autostrăzi, că suntem pilaf la acest capitol, nesimțirea flagrantă de a decapa și a lăsa așa drumul la fel ca în Bistrița, reprezintă tentativă de omor! Să vii noaptea, cu mașini din față și să te trezești într-o groapă pur și simplu, reprezintă tentativă de omor!”, informează Ioan Turc.

Președintele PNL BN spune că în România nimeni nu face nimic, nu-i mustră conștiința, motiv pentru care va propune parlamentarilor PNL reglementarea legislației care vizează intervențiile la carosabil.

„Voi discuta cu parlamentari ai PNL pentru că nu a făcut nici un Guvern nimic din acest punct de vedere în ultimii 30 de ani – reglementarea legislației în materie. Din conștiință nu face nimeni nimic în România. Totul trebuie reglementat. Eu cred că prin lege specială trebuie reglementat strict acest domeniu care ține de intervențiile la carosabil. Demarcarea drumurilor, depozarea semnelor de circulație. La prima ședință de Birou Permanent Național voi avea o propunere în acest sens.”, concluzionează Turc.

Referitor la drumul decopertat și nesemnalizat, un bistrițean a postat pe Facebook mesajul „Drum în lucru fără nici un indicator între Rusu Bârgăului și Livezile. La fel, pe podul de la intrarea în Prundu Bârgăului”. Mesajul acestuia a fost însoțit și de filmulețul de mai jos:

[arve url=”https://www.facebook.com/djkata/videos/2939685016058091/?multi_permalinks=866823207024538&notif_id=1564831427951731&notif_t=group_highlights” maxwidth=”300″ aspect_ratio=”1:1.8″ /]

Sursa foto/video: Facebook @ Catalin Djk

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

5 moduri prin care să-ți surprinzi partenerul

Simți că rutina îți acaparează relația? Surprinde-ți partenerul cu gesturi mici, dar însemnate, care să mențină...

Cauți ansambluri de joacă outdoor și jucării de sezon pentru cei mici?! La FILEXPO găsești de toate!

Dacă ești în căutarea unor jucării de sezon pentru copii, dacă vrei să faci un cadou...

Weekend mediteraneean, pe Pietonal: scoici, calamari, pui de baltă, caracatițe, gătite de bucătari pricepuți!

Finalul acesta de săptămână vi-l puteți petrece savurând bunătăți mediteraneene și orientale. Pe Pietonalul Liviu Rebreanu...