6.6 C
Bistrița
luni, martie 4, 2024

Primarul Ioan Turc se încurcă în declarația de avere, unde apar 3 terenuri donate! Mașina de teren cu care se plimbă, tot nu apare

Primarul Ioan Turc este inconstant și când vine vorba despre declarațiile de avere. Astfel, în ultima declarație de avere, primarul declară că a primit 3 terenuri donație, ultimul situat în Dumitra având o suprafață de 0,77 ha. Curios, cel puțin, anul trecut aceleași terenuri apăreau în declarația de avere ca fiind cumpărate. De asemenea, Ioan Turc a omis și din declarația de avere depusă anul acesta mașina de teren cu care se plimbă deja de câțiva ani.

Primarul Ioan Turc și-a făcut publică declarația de avere aferentă anului trecut. Datele nu par să coincidă cu declarația de avere anterioară, deși vizează achiziții/donații mai vechi.

Potrivit documentului de anul acesta, Ioan Turc a primit sub formă de donație trei terenuri. Este vorba despre un teren în intravilanul Bistriței, cu o suprafață de 400 de metri pătrați, pe care l-ar fi primit în anul 2006. În anul 2005, primarul Ioan Turc ar mai fi primit un teren cu o suprafață de 1.000 de metri pătrați, tot în Bistrița. Ultimul teren, primit prin donație chiar anul acesta, are o suprafață de 7.700 de metri pătrați și este situat în intravilanul comunei Dumitra.

Ciudat este faptul că cele două terenuri din Bistrița, care au fost primite de Turc în 2005 și 2006 apar în declarația de avere de anul trecut ca fiind cumpărate, nu donate.

În declarația de avere depusă anul acesta apare și un Opel Corsa din anul 2021, cu care se plimbă soția edilului. Lipsește însă din document mașina de teren Renault cu care se plimbă primarul de câțiva ani și care este parcată în permanență în fața Primăriei Bistrița. Dacă mașina nu este a primarului și nu apare în declarația de avere ca fiind un bun în leasing, de exemplu, atunci cine este proprietarul mașinii pe care o conduce deja de câțiva ani? Cel puțin ciudat…

Primarul are un credit în valoare de 35.000 de euro luat de la BCR ce trebuie returnat până în 2026 și la alegerile din 2020 a luat împrumut de la executorul judecătoresc Marin Manchevici 20.000 de lei, ce trebuie returnați anul acesta.

Edilul a mai luat un împrumut 25.000 de lei de la Răzvan Ionel Peica, tot în preajma alegerilor din 2020, bani ce au fost deja returnați, potrivit declarației de avere.

Ioan Turc încasează lunar de la Primăria Bistrița 13.600 de lei. Venitul soției sale, care este diriginte de farmacie, este însă confidențial.

Dacă cu declarația de avere Ioan Turc este destul de conștiincios, chiar dacă cu inadvertențe, CV-ul edilului încă se lasă așteptat…

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

8 COMENTARII

  1. si donatiile de la cine sunt? tot confidential? doar asa…. ca daca a fost la iceput cumparare si apoi donatie??? tot de la aceleasi persoane? mno…cidat cum la nivelul primarului sa fie asa inadvertente!!!

  2. Nu era domnul primar supărat pe conducătorii de mașini de teren recent? Până în urmă cu 5 minute nici nu știam ce mașină conduce și nici nu îmi pasă de altfel (treaba fiecăruia), dar nu știam că avem un primar așa de ipocrit.

  3. Baaaa dute invrtindute nu te mai alege nimeni..ai nenorocit orasu parcarile ..sint oameni bolnavi batrini..care au nevoie de transport..unde sa parcheze ei acum..trebuia a faci parcari si do piste ..te dore la basca ca cei bolnavi si batrini sufera.
    tu ai masina la scara……sati fie rusineeeeeeeee

  4. Turc îmbârligă la fel și verbal și în scris, omul e atât de bun la promisiuni neonorate șu la îmbârligări încât poate transforma donația în vânzare cumpărare și invers, instant. Acum câteva zile posta că se lucrează intens la șantierul cu ștrandul din Decebal, și când treci pe acolo e liniște totală. Cea mai importantă arteră rutieră( bulevardul Decebal) din oraș e varză de 1 an de zile, azi mâine vine iarna și Turc e relaxat. Nu mai prinde al 2-lea mandat nici cu poliția.

  5. E contract de donație cu sarcini! Și cum domnul primar e un bun jurist, știe ca în partea ce excede gratuitatii, este un contract oneros, pe care cum oare sa îl numească daca nu vânzare??!! No ce sunteti și voi atât de rai și de invidioși ca omul e iubit și primeste atatea donații?? Terenuri, mașini, bani… pesemne sunteți invidioși ca voi nu primiți!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM Automotive: Profită de ofertele de nerefuzat și schimbă la timp bateria!

Profită de ofertele* de nerefuzat şi schimbă la timp bateria! Îngrijirea mașinii tale Škoda este acum mai...

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....