8.2 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

Ioan Turc despre cortul din Viișoara: O soluție temporară pentru cerșetori!

Localnicii din Viișoara fierb de ieri, de când în Heidenfeld se ridică un cort. Aceștia au auzit că acolo vor sta cerșetorii. Întrebat CE e cu acel cort, Ioan Turc a afirmat: ”E o soluție temporară pentru dus cerșetorii spre legitimare!”

Lucrări intense ieri în Heidenfeld. Angajații Primăriei Bistrița au ridicat un cort.

”Am auzit că vor să ne aducă aici cerșetorii! Păi cum, să îi mute aici?? NU e normal așa ceva! Nu vrem așa ceva!!!” fierb de ieri localnicii din zonă.

Contactat pentru a explica prezența cortului în Heidenfeld, primarul a recunoscut că e PENTRU cerșetorii Bistriței.

NU mutăm cerșetorii acolo. E o soluție temporară pentru a-i duce acolo pentru a-i legitima. Îi asigur pe localnicii din Viișoara că NU vor vedea NICIUN cerșetor umblând pe acolo. Ei vor fi duși cu mașina Poliției Locale, vor fi legitimați, se va face o anchetă socială și, apoi, TOT cu mașina vor fi duși la gară, autogară, domiciliu, în funcție care de unde e! Deci cortul e DOAR pentru a-i legitima și face ancheta socială!” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul Ioan Turc.

Cortul va fi lăsat acolo doar o perioadă, până la identificarea unei alte locații, mai aproape de Bistrița, ca să ”nu se bată atâta drum”. Iar municipalitatea caută o clădire în care să se facă identificarea și ancheta socială pentru cei găsiți la cerșit.

Acest pas face parte din proiectul de eradicare a cerșetoriei în municipiu.

Am spus că în trei luni de zile de când Poliția Locală revine în subordinea Primăriei, vom rezolva, sau vom reduce la minim cerșetoria. Acest fenomen nu e unul de care să scapi extrem de rapid. Dar în trei luni de zile, lucrurile se vor schimba. Și Bistrița va arăta altfel!” a asigurat Turc.

CE SE VA ÎNTÂMPLA CU CERȘETORII:

Acesta a explicat că cerșetorii care NU sunt din Bistrița vor fi trimiși înapoi în localitățile de unde au venit. Din nou și din nou, până NU le va mai fi rentabil să vină.

Pentru cerșetorii locali luăm în considerare angajarea lor, a celor ce pot lucra. La Supercom, de exemplu, au nevoie de muncitori ca de aer. Cei apți de muncă, dacă vor refuza să muncească, putem chiar să le luăm ajutorul social. Deci în funcție de anchetă, vedem exact CE putem face cu fiecare” a mai spus edilul.

În ceea ce privește minorii, Ioan Turc a spus că se va merge până la decăderea din drepturile părintești a celor ce-și exploatează copiii. Iar cei ce NU frecventează școala, vor fi introduși în sistemul educațional.

Trebuie să lucrăm cu toții. Va fi o acțiune a primăriei, poliția națională, jandarmi și, bineînțeles, a bistrițenilor. Și noi trebuie să NU mai dăm bani cerșetorilor, ca să stopăm acest fenomen. E nevoie să lucrăm toți împreună. Dar vă spun, Bistrița va fi alta în trei luni de zile!” a concluzionat Ioan Turc, primarul Bistriței.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

5 COMENTARII

  1. Temporar sa își ducă acasă cerșetorii sai legitimeze nu ii e rușine la primar după ce a umplut celalalt primar viisoara de romi acum aduce și cersetori ,nu decât sa ii legitimeze în parc ,în parcare la kaufland și unde mai cerșesc ei ,e nevoie de cort special pentru ei ??

  2. Domnul primar face corturi pentru cei cu ajutor social ei sunt proiritari… mai bine ar da la tinerii casatoriti care muncesc si platesc taxe la stat cate o bucata de pamant unde sa isi construiasca o locuința ..🙄🙈🙈

  3. Acolo pe partia Cocoș trebuia facut cortul …vedeti accepta oamenii din Unirea așa ceva ..Niciodata !!! .Viisoara o sa devina Suburbia orasului Bistrița ..

  4. Interesant domnu primar Ioan Turc 😡😡 temporar ca și ceilalți care sunt acum 😡 lumea din Viișoara nu v’au votat pentru gesturi din astea frumoase !! 😡

  5. Sincer, eu as avea o soluție pe termen lung, în eradicarea cerșetoriei. Tinerelelor „brunete” care ajung la născut pe la 16..17 ani + sa le fie ultima naștere, dupa naștere castrare sau ligatura trompelor, doctorii ginecologi pot face operațiunile astea, chiar și stimulați de primărie. Înainte sa ma judecați aspru va rog sa va aduceți aminte de copilasii de țigani ținuți în brate vara/iarna.. In stare de veșnic somn… La cerșit.. Si mai apoi în copilărie fara grija părinților, fara dragoste, fara ajutor, aruncați de ici colo, ca hainele rupte. Este o soluție simplă și sigură. Îmi cer scuze dacă am ofensat pe cineva,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.