19.5 C
Bistrița
duminică, iunie 4, 2023

Ionel Burduhos, „muntele” blând. Cum a reușit să construiască un club important de KickBoxing în Bistrița

S-a născut la Mărișelu, iar de mic a vrut să simtă gustul libertății. Avea deseori de ales între sport și școală, însă ambele au contat pentru el. Coordonează în acest moment unica sală de KickBoxing din Bistrița și a antrenat în cariera sa peste 500 de sportivi. Ionel Burduhos, căci despre el este vorba, a fost invitatul lui Viorel Negru, în emisiunea „Bistrița în alb cu negru” și au discutat despre sport, psihologie și chiar și despre iubire.

Ionel Burduhos a fost un sportiv de înaltă performanță în Karate Kyokushin. Și-a început pasiunea încă de când era mic și o continuă acum în calitate de antrenor.

După o lungă poveste în care viața lui pare o greutate pe umeri, Ionel s-a hotărât să devină antrenor de KickBoxing și și-a deschis propria sală de fighting, Profesional Fight Gym.

În acest moment, sensey Burduhos are sub baghetă aproximativ 60 de sportivi, iar în cei nouă ani de activitate pe care îi are, Ionel a antrenat peste 500 de sportivi, de la copii mici până la oameni în vârstă.

În emisiune a fost dezbătută și problema drogurilor, aflându-ne acum într-o febră a traficului și consumului de substanțe interzise. Ionel cheamă copiii la sport, indiferent de vârstă.

„Cum să oprim consumul de droguri? Să facă sport. Să meargă la o sală de sport, să își consume energia și să se disciplineze. Pe lângă sănătate, sportul îți oferă un echilibru mental și te disciplinează”, a transmis Ionel Burduhos.

Sportivii care fac performanță nu plătesc antrenamentul și au o serie de beneficii. A încercat să găsească parteneri care să le asigure măcar o masă pe zi sau echipament. Și a reușit. Participă la competiții naționale și internaționale, clubul său este pe val, iar popularitatea se extinde și în zona rurală cu „Antrenăm sportivul la el acasă”, un proiect inițiat de el și care are în prim plan antrenarea elevilor din zona rurală fără disponibilitate de transport la oraș, direct în comunele din care fac parte (sau comunele învecinate).

Mai multe puteți urmări în emisiunea de mai jos:

https://youtu.be/Rn_YEHFRlDA

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...