16.2 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

Ionuț Simionca, deputat PMP: Cer Guvernului să redeschidă școlile și să nu șteargă cu buretele un an din educația copiilor

Deputatul PMP Ionuț Simionca a cerut astăzi Guvernului, într-o conferință de presă, să renunțe la închiderea școlilor și să aplice, pe timpul pandemiei, măsuri similare cu alte țări din Occident în domeniul educației.

„Solicit redeschiderea școlilor în România. Guvernul nu ne-a oferit o explicație temeinică legată de închiderea școlilor. De ce în Germania, în Franța, în Italia, țări afectate ca România de al doilea val al pandemiei, școlile funcționează și la noi nu? Cer Guvernului să renunțe la această măsură și să nu șteargă cu buretele un an din educația copiilor din moment ce în alte țări se consideră că școala, în formatul ei clasic, nu prezintă riscuri majore la adresa sănătății copiilor”, a declarat Ionuț Simionca.

Acesta susține că una dintre prioritățile sale în viitorul mandat parlamentar este educația adaptată mediului digital și cerințelor de pe piața forței de muncă. „Toate şcolile din Bistrița-Năsăud trebuie să fie dotate cu Internet, tablete şi laptopuri pentru toţi elevii, dar şi manuale digitale. Asta indiferent cât se prelungeşte sau nu pandemia”, a mai spus deputatul PMP de Bistrița-Năsăud.

Ionuț Simionca a mai afirmat că va susține în viitorul Parlament dezvoltarea unui program național de modernizare și construcție pentru creșe și grădinițe, conform noilor cerințe de distanțare fizică, la standarde europene, inclusiv cu surse de energie verde.

Pe lângă aceste măsuri, deputatul PMP va promova și altele, cum ar fi construirea unui sistem coerent de after – school de stat (având în vedere faptul că mulţi părinţi nu au cu cine să-şi lase copiii şi există modificări structurale la nivelul societăţii româneşti), cantine în școli, relansarea școlilor de meserii și creşterea semnificativă a salariilor profesorilor (aşa cum s-a întâmplat cu cele ale medicilor).

(Articol electoral comandat de PMP Bistrița-Năsăud, executat de Agenția 215 – portal Bistrițeanul.ro, CUI mandatar financiar județean: 11200012 )

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.