-5.9 C
Bistrița
marți, ianuarie 18, 2022

Ionuț Simionca: Fiecare bistrițean poate avea, între blocuri, propriul său colț de rai

Candidatul PMP la Primăria Municipiului Bistrița, Ionuț Simionca, vine în fața bistrițenilor care locuiesc la bloc cu o idee care le poate îmbunătăți substanțial calitatea vieții. Acesta propune construcția, între blocuri, a unor parcări semiîngropate, peste care se pot amenaja spații verzi, locuri de joacă pentru copii, spații de agrement pentru tineri și terenuri de sport.

Avem nevoie de parcări în Bistrița, motiv pentru care am venit cu soluția parcărilor semiîngropate. Toate curțile de bloc sunt ocupate de mașini, dar pot fi transformate în parcări semiîngropate. Știu că bistrițenii își doresc, mai ales în acest context pandemic, să iasă în aer liber, să stea într-un parc.

Parcul municipal este prea aglomerat, prea mic, prea îndepărtat de unele cartiere. Am identificat aproximativ 40 de puncte în Bistrița în care se pot aplica aceste soluții inteligente de amenajare a spațiului public. Maximizăm utilitatea fiecărui loc, îl folosim cât de bine se poate”, a declarat Ionuț Simionca pentru Bistriteanul.ro.

Soluția propusă de candidatul PMP la Primărie este cu atât mai interesantă, cu cât utilitatea spațiului de deasupra parcării poate fi stabilită chiar de cetățeni.

Construcția parcărilor semiîngropate presupune implicarea directă a cetățeanului și vine în întâmpinarea fiecărui om de a avea propriul său colț de rai. Fiecare cetățean poate să spună: fiindcă în blocul nostru sunt mulți copii mici, ne dorim în spatele blocului un parc în care să fie amenajat un loc de joacă pentru copii – sau o zonă de divertisment pentru tineri, un teren de baschet etc”, a explicat Ionuț Simionca.

În opinia acestuia, există zone din Bistrița în care se pot construi parcări supraetajate, iar Primăria trebuie să cumpere terenuri acolo unde este nevoie de asemenea soluții.

(Publicitate electorală)

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil, Leoni și BistriVET

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil și IMP România (fosta fabrică Netex). Leoni are nevoie de 200 de muncitori, ingineri și magazioner. Locuri de muncă - disponibile și la Clinica Sanovil, BistriVET, Betak...

Anime-uri cu tema de jocuri de noroc pe care trebuie să le urmărești

Anime-ul este una dintre cele mai populare forme de divertisment și se estimează că 3,5% din...

La MedTOTAL beneficiezi de cel mai mic preț, la testele rapide Covid-19

La Policlinica MedTotal, specialiștii în sănătate te ajută să te testezi rapid și la cel mai...