20.2 C
Bistrița
luni, iulie 22, 2024

FOTO: Scandal la Rodna, unde se presupune că elevii vor face ore într-o sală de sport. Primarul Valentin Grapini clarifică situația

Cu câteva zile înainte de începerea anului școlar, administrația din Rodna nu a făcut pregătirile necesare în școală – reproșează un localnic indignat. Primarul Valentin Grapini clarifică situația, afirmând că încă se caută cele mai bune soluții pentru elevi. Cum comentează șeful ISJ întreaga problemă: 

„Bun venit la școala Rodna! Astăzi, 08.09.2020 cu 5 zile înainte de începerea anului școlar, școlile din Rodna nu au pregătite pentru elevi nici măcar o sală de curs. Solicităm domului Primar Tinu Grapini să asigure copiilor rodnenilor toate condițiile pentru începerea noului an școlar. Să asigure măști și soluții dezinfectante. Niciodată școala Rodna nu a fost într-un asemenea dezastru”, a scris un localnic din Rodna, pe pagina sa de socializare.

Mihai Mureșan, șeful Inspectoratului Școlar Bistrița-Năsăud, a recunoscut azi, într-o conferință de presă că este o problemă la școala din Rodna.

Toate discuțiile cu Primăria și conducerea școlii sunt de natură să grăbească cât se poate de mult desfășurarea lucrărilor acolo. În ordinul comun al ministrului Sănătății și Educației – se prevede clar că sălile de sport, laboratoarele sau cabinetele de orice tip pot fi utilizate ca săli de clasă. Aceasta este și rațiunea pentru spațiul principal a fost amenajat acolo în cadrul sălii de sport.

Sigur că nu sunt separatoare până la tavan. Ar fi fost și greu să amenajezi așa ceva într-o sală de sport. Dar chiar și într-o sală de clasă obișnuită, unde se merge pe ideea separatoarelor între elevi, pentru că nu se poate păstra distanța – acestea au cel puțin înălțimea de 1 metru”, a mai spus profesorul Mihai Mureșan.

Întrebat dacă este în regulă ca în sala de sport – un spațiu închis – să-și desfășoare cursurile 200 de elevi, fapt care contravine măsurilor de protecție actuale, profesorul Mihai Mureșan a replicat că situația nu este încă bătută în cuie.

Vom monitoriza situația, dacă vom găsi spațiu corespunzător, într-o altă locație, lucrurile vor fi modificate”, a mai spus Mihai Mureșan.

Fotografiile postate pe rețelele de socializare reprezintă stadiul lucrărilor de acum câteva săptămâni – răspunde primarul Valentin Grapini din Rodna.

Edilul a explicat că în localitate există și liceu, și școală profesională, și – din acest an – și profil Sanitar.

Două corpuri din școală sunt în modernizare. Este o investiție de 25 de miliarde de lei vechi, prin PNDL. Termenul de execuție este de 10 luni.

Pentru că la Rodna a fost centru de examinare, nu s-au putut începe lucrările de modernizare decât în iulie. Suntem la începutul lunii septembrie, iar lucrările sunt efectuate în proporție de 50%…

Constructorul ne-a promis că va termina lucrările la școală până la sfârșitul anului. Am încercat să găsim soluții alternative.

Am amenajat 8 săli de clasă ăn Centrul de Afaceri. Sunt terminate, igienizate și dezinfectate. Sunt igienizate școala din jos, școala din sus, și grădinițele.

În Grădinița Nr 1 am amenajat alte patru săli de clasă pentru elevii de la Postliceală – două laboratoare și două săli de clasă”, a mai spus primarul Valentin Grapini.

O altă soluție propusă doamnei directoare a fost ca 4, 5 săli de clasă să fie amenajate în sala de sport.

S-ar putea face ore și în schimburi, o parte dintre elevi dimineața, alții după-amiaza… Am înțeles că mâine vor veni de la Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud și de la DSP să verifice condițiile. Dacă ei vor spune că nu este în regulă acolo, vom căuta alte soluții…”, a mai spus Valentin Grapini.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud: