31 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

Ionuț Simionca: PSD – pentru protejații partidului mumă, pentru românii cinstiți ciumă!

Deputatul bistrițean PMP Ionuț Simionca a criticat bâlbâielile ministrului de Finanțe, care a depus la Parlament un proiect de lege prin care cerea pedeapsa cu închisoarea pentru cei ce nu sunt la zi cu plata impozitelor, dar care a bătut apoi în retragere.

Eugen Teodorovici, joacă alba-neagra cu nervii românilor. La câteva zile după ce a depus la Senat, în procedură de urgență, un proiect de lege care prevede pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 6 ani pentru cei care nu-şi plătesc impozitele, acesta a dat înapoi, anunțând că nu-și mai susține deocamdată propria inițiativă legislativă”, se revoltă parlamentarul din Bistriţa.

Parlamentarul PMP a luat apărarea tuturor celor care, în ciuda dificultăților și numeroaselor schimbări legislative, se străduiesc să fie la zi cu plata taxelor și impozitelor. “Românii cinstiți, angajați sau angajatori, își plătesc cu conștiinciozitate dările la stat, chiar dacă este evident că fondurile publice sunt prăduite de PSD. Școlile și spitalele arată ca acum 30 de ani, autostrăzi nu s-au construit, trenurile nu s-au modernizat, administrația nu s-a digitalizat, birocrația a crescut”, a spus acesta.

În declarația sa, Ionuț Simionca dă un exemplu destul de des întâlnit în mediul de afaceri din țara noastră: cel al unei firme care nu a avut datorii la stat pentru o perioadă lungă de timp, dar care, la un moment dat, se confruntă cu dificultăți financiare care o fac să aibă întârzieri în achitarea taxelor și impozitelor.

Aceasta, în timp ce clientela politică a PSD este întotdeauna protejată de cei aflați la guvernare: “Se poate întâmpla însă, de exemplu, ca o firmă ce funcționează de peste 10 ani și care și-a plătit în toată această perioadă la timp taxele și impozitele să întâmpine, la un moment dat, probleme cu banii și să nu își poată achita contribuțiile în termen de 30 de zile. Ce vreți să faceți, stimați guvernanți, vreți să îl băgați pe acest antreprenor, care a întârziat plata impozitelor, la închisoare. În schimb, șmecherii care au fost încurajați de PSD să-și facă un mod de viață din încălcarea legii, care au făcut averi pe seama impozitelor plătite de românii cinstiți, își văd pe mai departe de treabă. Pentru aceștia au existat mereu amnistii fiscale, reeșalonări, ba chiar inițiative legislative de relaxare a pedepselor aplicate celor care au furat de la stat?

Deputatul bistrițean le cere guvernanților să se preocupe mai mult de lupta împotriva marii evaziuni, dar și de colectarea mai bună a sumelor pe care infractorii condamnați le datorează statului român, și să-i lase pe antreprenorii corecți în pace: “Stimați colegi de la PSD, nu vreți, în loc să îi amenințați pe români cu închisoarea pentru întârzieri la plata impozitelor, să vă ocupați de combaterea marii evaziuni și de recuperarea prejudiciilor de la infractorii care au adus pagube imense statului român? Această lege aberantă a lui Teodorovici trădează dezastrul fiscal – bugetar în care se găsește România prăduită. Iată cum PSD îi strânge cu ușa, pentru a-i stoarce de impozite, pe oamenii românii cinstiți pentru a-și îmbogăți clientela de partid”.

PSD este pentru protejații partidului mumă, pentru românii cinstiți ciumă!”, a concluzionat parlamentarul bistrițean.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.