11.5 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

JALE la Ambulanța Bistrița! Uitați de toți, mințiți de pacienți și cu echipamentele speciale pe sfârșite!

Disperarea și-a făcut loc în ultimele zile printre angajații Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud. Și dezamăgirea. Dacă toate eforturile politicienilor și gesturile solidare ale sponsorilor s-au îndreptat spre Spitalul Județean de Urgență, cei care lucrează pe ambulanțe, șoferi, asistenți și medici, privesc spre dotările de care dispun și îi apucă jalea și disperarea: stocuri insuficiente de dezinfectanți, măști, mănuși, combinezoane speciale de intervenție în cazul COVID 19. Iar pacienții care-i mint și-i pun în pericol, îi îngrozesc de-a dreptul. O asistentă și un șofer sunt în izolare deja după ce o pacientă le-a ascuns adevărul.

Unul dintre angajații Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud a luat legătura cu redacția Bistrițeanul.ro pentru a trage un semnal de alarmă privind pericolul la care sunt expuși în această perioadă cei din linia I, ambulanțierii care sunt primii trimiși după orice bolnav care apelează la 112. Iar la căpătul firului nu știi niciodată ce te așteaptă, pentru că prea mulți preferă minciuna în locul adevărului, în timp ce alții se amuză anunțând că vin din zone cu pericol, iar puținele consumabile pentru COVID 19 se risipesc aiurea.

Lipsa de materiale de protecție și lipsa de sinceritate a pacienților i-au adus în pragul disperării pe cei de pe amubulanțe. Mai mult, privesc cu jind cum toate gesturile de solidaritate se îndreaptă spre cei de la Spitalul Județean de Urgență, în timp ce în depozit stocul de dezinfectanți și materiale de protecție scade dramatic, iar aprovizionarea este îngreunată odată de lipsa materialelor din piață, iar mai apoi de prețurile exagerate. Grav este că echipamentele speciale de protecție cu care intervin în cazurile suspecte sunt pe terminate:

„În fiecare tură se consumă în  medie cam 10 echipamente. Din câte am auzit, neoficial, azi noapte a mers un echipaj de la Beclean la un caz și doar asistenta a mai avut să ia combinezon, șoferul nu. Mai avem pe fiecare ambulanță câte 2 combinezoane și în magazie încă 20. Dacă se continuă așa e vai de noi. 20 de combinezoane ajung cam 2-3 ture de 12 ore maxim. Avem clar nevoie de echipamente de protecție anticoronavirus și de dezinfectanți. De ceea ce are nevoie toată lumea. Deocamdată avem, dar dacă continuă așa evoluția e bai…Nu există zi în care să nu avem 4-5 cazuri la care ne trebuie costume. La cei suspecți nici nu le luăm să facem economie…să ne ajungă la restul…E suspect dacă vine din zonele de carantină, Italia, Spania, etc. Ne-a ajutat Dumnezeu până acum să nu avem niciun coleg infectat, dar ne riscăm zilnic. Combinezoanele le luăm doar când ni se spune clar că a venit din zonă de carantină sau la transferuri confirmate. În rest, suntem la mila oamenilor, dacă spun adevărul… Acum am aflat că avem doi colegi în izolare la domiciliu deoarece au luat contact cu o femeie care nu a spus de unde a venit și cu cine a avut contacte. Dacă continuă lumea să ascundă și să mintă râmânem încet încet fără personal…”, ne-a declarat sursa noastră, care a insistat să-și păstreze anonimatul.

Din informațiile noastre, asistenta și șoferul care sunt în izolare au avut contact cu cazul de coronavirus înregistrat la o femeie de 50 de ani din Salva, despre care Bistrițeanul.ro a scris aici:

SURSE: Am avea încă cel puțin un posibil caz de COVID 19 în județ

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?