21.5 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

JALE la Ambulanța Bistrița! Uitați de toți, mințiți de pacienți și cu echipamentele speciale pe sfârșite!

Disperarea și-a făcut loc în ultimele zile printre angajații Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud. Și dezamăgirea. Dacă toate eforturile politicienilor și gesturile solidare ale sponsorilor s-au îndreptat spre Spitalul Județean de Urgență, cei care lucrează pe ambulanțe, șoferi, asistenți și medici, privesc spre dotările de care dispun și îi apucă jalea și disperarea: stocuri insuficiente de dezinfectanți, măști, mănuși, combinezoane speciale de intervenție în cazul COVID 19. Iar pacienții care-i mint și-i pun în pericol, îi îngrozesc de-a dreptul. O asistentă și un șofer sunt în izolare deja după ce o pacientă le-a ascuns adevărul.

Unul dintre angajații Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud a luat legătura cu redacția Bistrițeanul.ro pentru a trage un semnal de alarmă privind pericolul la care sunt expuși în această perioadă cei din linia I, ambulanțierii care sunt primii trimiși după orice bolnav care apelează la 112. Iar la căpătul firului nu știi niciodată ce te așteaptă, pentru că prea mulți preferă minciuna în locul adevărului, în timp ce alții se amuză anunțând că vin din zone cu pericol, iar puținele consumabile pentru COVID 19 se risipesc aiurea.

Lipsa de materiale de protecție și lipsa de sinceritate a pacienților i-au adus în pragul disperării pe cei de pe amubulanțe. Mai mult, privesc cu jind cum toate gesturile de solidaritate se îndreaptă spre cei de la Spitalul Județean de Urgență, în timp ce în depozit stocul de dezinfectanți și materiale de protecție scade dramatic, iar aprovizionarea este îngreunată odată de lipsa materialelor din piață, iar mai apoi de prețurile exagerate. Grav este că echipamentele speciale de protecție cu care intervin în cazurile suspecte sunt pe terminate:

„În fiecare tură se consumă în  medie cam 10 echipamente. Din câte am auzit, neoficial, azi noapte a mers un echipaj de la Beclean la un caz și doar asistenta a mai avut să ia combinezon, șoferul nu. Mai avem pe fiecare ambulanță câte 2 combinezoane și în magazie încă 20. Dacă se continuă așa e vai de noi. 20 de combinezoane ajung cam 2-3 ture de 12 ore maxim. Avem clar nevoie de echipamente de protecție anticoronavirus și de dezinfectanți. De ceea ce are nevoie toată lumea. Deocamdată avem, dar dacă continuă așa evoluția e bai…Nu există zi în care să nu avem 4-5 cazuri la care ne trebuie costume. La cei suspecți nici nu le luăm să facem economie…să ne ajungă la restul…E suspect dacă vine din zonele de carantină, Italia, Spania, etc. Ne-a ajutat Dumnezeu până acum să nu avem niciun coleg infectat, dar ne riscăm zilnic. Combinezoanele le luăm doar când ni se spune clar că a venit din zonă de carantină sau la transferuri confirmate. În rest, suntem la mila oamenilor, dacă spun adevărul… Acum am aflat că avem doi colegi în izolare la domiciliu deoarece au luat contact cu o femeie care nu a spus de unde a venit și cu cine a avut contacte. Dacă continuă lumea să ascundă și să mintă râmânem încet încet fără personal…”, ne-a declarat sursa noastră, care a insistat să-și păstreze anonimatul.

Din informațiile noastre, asistenta și șoferul care sunt în izolare au avut contact cu cazul de coronavirus înregistrat la o femeie de 50 de ani din Salva, despre care Bistrițeanul.ro a scris aici:

SURSE: Am avea încă cel puțin un posibil caz de COVID 19 în județ

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...