18.1 C
Bistrița
marți, august 9, 2022

Jana nu e moartă, Jana se transformă

Exista o vorbă cu tâlc în peisajul stradal al Bucureștiului a cărui morală semnifica lipsa prietenilor, deși declarativ aceștia erau nenumărați: „Cei patru evangheliști erau trei: Luca și Matei”.

C-așa-i în tenis, unii cantină, alții mașină: avantaj unii. Parafrazând scheciul celebru al lui Toma Caragiu putem spune: Unii politică, alții așteptări: avantaj unii.

Dacă-l luăm exemplu pe Luca, acesta în afară de a fi evanghelist, a fost și medic, pictor, scriitor și iconar. A muncit omul în draci. Pardon, contra dracilor. A făcut și politică, dar numai politica creștinismului.

De la Luca avem pilda cu oaia rătăcită: „Care om dintre voi, dacă are o sută de oi şi pierde una din ele, nu le lasă pe câmp pe celelalte nouăzeci şi nouă şi nu se duce după cea pierdută, până când o găseşte?!”

În politică se întâmplă ca în cântecul lui Mărgineanu: „Nu mai plânge Jane, plânsul e de formă, Jana nu e moartă, Jana se transformă.” Politicienii nu mor doctrinar, nu se pierd, ei se transformă. Se regăsesc în alt spirit. E drept că și Țuțea a fost comunist și abia apoi liberal, iar această excepție este invocată de acești liber-schimbiști ai momentului. Ei se mulează perfect pe orice strategie, ca la licheni, unde simbioza ciupercă-algă este un succes.

De mult timp suspectez PNL Bistrița-Năsăud că ar aparține doctrinei lichenilor. Este una benefică. Pentru ei. Acum înțeleg de la ce vine „L” din PNL. Nu este o jignire la adresa liberalilor din județ, de fapt, oameni, ciuperci, alge, Doamne-Doamne a însuflețit pământul cu diferite forme de viață. Ca să ne bucurăm. Așa cum fac „unii”. Avantaj ei.

Vă întrebați de ce am amestecat credința, oaia rătăcită, politica, lichenii în aceeași oală. Răspuns scurt: din cauză de Gabriel Ștefoi.

Răspuns lung: Gabriel Ștefoi, fost secretar general adjunct al PNL BN, sponsor al campaniei electorale, adulație obsesiv-compulsivă față de președintele Ioan Turc, s-a supărat pe satul PNL pentru că nu i s-au recunoscut meritele și munca neprecupețită pentru partid, a certat televiziunile pe facebook pentru că au uitat de ziua de naștere a lui Lenin, a promis că va asfalta Bistrița cum a văzut el în Occident, culmea el, nu primarul Turc, a apelat la conturi false de Facebook, scuzabil că doar nu-i nici primul și nici ultimul penelist care face așa ceva, a plecat la AUR președinte interimar, a plecat și de la acel cuib în urma unui scandal de natură verbală și non-verbală, deși cică psihic era ok, a declarat la despărțire că „a terminat cu circul ieftin” și…recent a revenit la unul scump, dar nu oriunde ci chiar în strana unei biserici alături de, ați ghicit, mentorul său Ioan Turc.

Ca în pildă. Să ne bucurăm, zic. Simbioza s-a reactivat. Pe acest model și senatorul Ovidiu Florean, ales pe listele PNL, acum neafiliat, un alt evanghelist al domnului Turc, ar putea reveni la li..berali, că tot vorbeam de simbioză.

Pilda cu oaia rătăcită nu are nicio legătură cu domnul Ștefoi. Dânsul are ascendent în berbec. Zodiacal vorbind, nu altceva. Ok, dar ciobanul? În piesa Antimiorița se spune clar: „Ce vină avea săraca oaie, că ciobanul n-avea”. Punct.

Foto: Roxana Bianca Pașc 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...

Cum să renovezi baia simplu și rapid

Baia este un spațiu important în orice locuință. Având în vedere că petrecem destul de mult...

Se fac angajări la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness, Sanovil are nevoie de un asistent farmacie

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness,...