20.2 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

Judecătorii clujeni mențin pedepsele grele primite la Bistrița pentru gașca lui Negrea. Avea legături cu celebrul cartel mexican Sinaloa

Este oficial, Marius Negrea va petrece după gratii cel puțin un deceniu, după ce Curtea de Apel Cluj a menținut zilele trecute sentința dată de judecătorii Tribunalului Bistrița-Năsăud. Acesta a fost condamnat la 15 ani de închisoare, din care se reduc cei 3 ani de arest preventiv.

În urmă cu două zile, Curtea de Apel Cluj a venit cu o sentință definitivă în cazul grupului infracțional al lui Marius Negrea. Acesta fusese condamnat la final de 2020 de Tribunalul Bistrița-Năsăud la 15 ani de închisoare, iar judecătorii clujeni au menținut sentința.

Curtea de Apel Cluj a redus doar anii petrecuți în arest preventiv, în cazul lui Negrea scăzându-se astfel 3 ani din cei 15. În total, membrii grupării au fost condamnați la peste 45 de ani de închisoare. În urma perchezițiilor de acum câțiva ani, oamenii legii au confiscat 276.000 de euro, iar inculpații au avut de achitat peste  100.000 de lei, cheltuieli de judecată.

Negrea conducea o grupare specializată în transportul drogurilor de mare risc, motiv pentru care a și luat cea mai mare pedeapsă. Au mai primit pedepse cuprinse între 9 și 4 ani de închisoare alte 4 persoane, considerate locotenenții lui Negrea.

Polițiștii din 3 țări au confiscat sute de kilograme de droguri

Românii, care erau șoferi pe autocamioane, au devenit cărăuși de cocaină și alte droguri, pe care le transportau între Olanda și Marea Britanie. Despre Negrea a scris inclusiv The Times, care spunea că gruparea sa putea să ducă săptămânal cantități mari de cocaină în Marea Britanie, folosindu-se de TIR-uri.

De altfel, autoritățile din Marea Britanie au fost cele care au reușit să ducă la prinderea lui Negrea, după ce au oprit un transport cu 21 de kilograme de cocaină. Au fost capturate peste 200 de kilograme de Cannabis, 50 de kilograme de Ketaminp și 55 de kilograme de cocaină de autoritățile din Spania, Franța și Marea Britanie.

Avea legături cu celebrul cartel Sinaloa

Drogurile erau ascunse în „buzunare” speciale, făcute în Germania, de către doi români și un neamț. Negrea lucra în principal cu români.

Gruparea din care făceau parte românii avea legături cu celebrul cartel Sinaloa din Mexic, considerat unul dintre cele mai violente din lume. A fost condus, printre alții, de „El Chapo” Joaquim Guzman, extrădat în Statele Unite, unde, în 2019 a fost condamnat la închisoare pe viață. Autoritățile i-au confiscat 12,6 miliarde de dolari.

Imagini de la perchezițiile din 2017 puteți urmări mai jos:

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.