25.6 C
Bistrița
miercuri, august 17, 2022

Klaus Iohannis a chemat de la post doi ambasadori cu origini bistrițene

Președintele României a semnat azi mai multe decrete de rechemare în țară a unor ambasadori. Printre aceștia se numără și doi ambasadori cu origini bistrițene: George Maior și Liviu Petru Zăpârțan.

Astăzi, Președintele Klaus Iohannis a semnat 23 de decrete de rechemare în țară a unor ambasadori. Printre ele, și cele a doi ambasadori cu origini bistrițene.

Decret privind rechemarea domnului Liviu-Petru Zăpîrțan din calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României pe lângă Sfântul Scaun și pe lângă Ordinul Suveran Militar de Malta

Liviu Petru Zăpârțan, originar din comuna Șieu Odorhei, a fost desemnat în calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României pe lângă Sfântul Scaun în august 2016.

El a mai fost ambasador al României în Luxemburg, între anii 1995 și 2000, primind atunci distincția Marea Cruce a Ordinului de Merit al Marelui Ducat de Luxemburg.

În 2018 a fost desemnat cetățean de onoare al județului.

ÎPS Andrei Andreicuț și Ioan Repede, printre cei șapte propuși pentru titlul de „cetățeni de onoare ai județului”

Decret privind rechemarea domnului George-Cristian Maior din calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Statele Unite ale Americii

Fostul director al Serviciului Român de Informaţii, George Maior, a devenit ambasador al României în SUA în 2015.

Până la preluarea șefiei SRI George Maior a fost senator PSD, el fiind şi preşedinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională din Senat.

George-Cristian Maior s-a născut în 16 noiembrie 1967 în Cluj, dar este originar din Beclean. A urmat cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai și apoi a făcut un master în drept internațional și comparat la Universitatea George Washington din Washington D.C. unde a obținut titlul de Master of Arts în Drept Internațional și Comparat.

Acesta a fost desemnat cetățean de onoare al orașului de pe Someș.

Lista integrală a decretelor semnate azi, AICI.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...