14.2 C
Bistrița
joi, mai 30, 2024

La 22 de ani riscă închisoarea după ce a făcut cumpărături online cu cardul unui consătean

Polițiștii au prins un tânăr de 22 de ani din Bistrița Bârgăului după ce a folosit cardul unui consătean pentru a face cumpărături de pe internet.

Tânărul a accesat datele private de pe cardul altui bărbat din Bistrița Bârgăului și a efectuat patru tranzacții, cumpărături online. Suma cheltuită este de 31.442 de lei.

Frauda a fost făcută între 12-16 aprilie, iar polițiștii l-au prins pe făptaș în data de 15 septembrie, anul acesta.

Tânărul a fost condus la audieri, iar ulterior, față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pe o durată de 24 ore. În cursul zilei de astăzi, 16 septembrie, va fi prezentat magistraților, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„Dosarul penal întocmit se află în instrumentarea polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale și a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în perioada 12-16 aprilie a.c., acesta ar fi accesat fără drept contul bancar al unui bărbat din Bistrița Bârgăului prin utilizarea datelor cardului și ar fi efectuat 4 tranzacții financiare frauduloase, fără acordul lui, pe platforme de cumpărături online.

Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de 31.442,01 de lei.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, un telefon mobil, o tabletă, precum și înscrisuri cu valoare probatorie.

Cercetările în acest caz sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale”, a transmis IPJ BN.

Foto: jurnalulolteniei.ro

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?