21.4 C
Bistrița
duminică, iunie 16, 2024

La cât ajungea pensia specială a lui Ioan Oltean și din ce trăiește acum cel mai longeviv deputat din țară

Prezent la Bistrițeanul Live, fostul deputat Ioan Oltean a vorbit despre cum arată viața sa de când a renunțat la politică, dar și despre veniturile sale. Acesta încasa și pensie normală și pensie specială în urma activității sale de deputat. De asemenea, acesta lucrează și la un cabinet de avocatură.

Ioan Oltean s-a retras din politică în urmă cu 5 ani, după ce 20 de ani a muncit practic în Parlamentul României. A fost deputat 5 mandate, primul mandat de deputat câștigându-l chiar în 1990.

De 5 ani s-a retras la Bistrița, unde și-a deschis un birou de avocatură. Acesta are și pensie de drept, dar și pensie specială, obținută în urma activității din Parlamentul României.

Aseară, la Bistrițeanul Live, Ioan Oltean a dezvăluit ce valoare avea pensia specială pe care a încasat-o: 10.000 de lei pe lună. Întrebat ce părere are despre faptul că se va renunța la pensiile speciale ale deputaților, Ioan Oltean a precizat:

„Pensia specială era de o anumită sumă, iar după 3 mandate sumă era aceeași, 10.000 de lei. Eram absolut sigur că se va întâmpla, (n.r. se va renunța la pensiile speciale) pentru că în ultimul timp s-a vorbit foarte mult de asta. S-a discutat mult prea mult despre această chestiune. S-a jucat foarte mult teatru cu această pensie. Un populism de joasă speță”.

Fostul deputat a precizat că se va descurca și fără acest venit, având și o pensie normală și fiind încă activ în câmpul muncii. Ioan Oltean a fost întrebat și dacă are averi în bănci din străinătate, mine de diamante sau blocuri, cum se zvonește prin oraș.

„Am pensia obișnuită, nu vă faceți probleme. Am lucrat mulți ani ca și învățător, ca și consilier juridic. N-am nici bani în vreo bancă din străinătate, nici mină de diamante, nici blocuri, nici cabană pe la Colibița nu am”, a mai spus Ioan Oltean.

Emisiunea la care a participat Ioan Oltean o puteți urmări mai jos:

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: