8.3 C
Bistrița
vineri, martie 24, 2023

La cât ajungea pensia specială a lui Ioan Oltean și din ce trăiește acum cel mai longeviv deputat din țară

Prezent la Bistrițeanul Live, fostul deputat Ioan Oltean a vorbit despre cum arată viața sa de când a renunțat la politică, dar și despre veniturile sale. Acesta încasa și pensie normală și pensie specială în urma activității sale de deputat. De asemenea, acesta lucrează și la un cabinet de avocatură.

Ioan Oltean s-a retras din politică în urmă cu 5 ani, după ce 20 de ani a muncit practic în Parlamentul României. A fost deputat 5 mandate, primul mandat de deputat câștigându-l chiar în 1990.

De 5 ani s-a retras la Bistrița, unde și-a deschis un birou de avocatură. Acesta are și pensie de drept, dar și pensie specială, obținută în urma activității din Parlamentul României.

Aseară, la Bistrițeanul Live, Ioan Oltean a dezvăluit ce valoare avea pensia specială pe care a încasat-o: 10.000 de lei pe lună. Întrebat ce părere are despre faptul că se va renunța la pensiile speciale ale deputaților, Ioan Oltean a precizat:

„Pensia specială era de o anumită sumă, iar după 3 mandate sumă era aceeași, 10.000 de lei. Eram absolut sigur că se va întâmpla, (n.r. se va renunța la pensiile speciale) pentru că în ultimul timp s-a vorbit foarte mult de asta. S-a discutat mult prea mult despre această chestiune. S-a jucat foarte mult teatru cu această pensie. Un populism de joasă speță”.

Fostul deputat a precizat că se va descurca și fără acest venit, având și o pensie normală și fiind încă activ în câmpul muncii. Ioan Oltean a fost întrebat și dacă are averi în bănci din străinătate, mine de diamante sau blocuri, cum se zvonește prin oraș.

„Am pensia obișnuită, nu vă faceți probleme. Am lucrat mulți ani ca și învățător, ca și consilier juridic. N-am nici bani în vreo bancă din străinătate, nici mină de diamante, nici blocuri, nici cabană pe la Colibița nu am”, a mai spus Ioan Oltean.

Emisiunea la care a participat Ioan Oltean o puteți urmări mai jos:

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...