7.8 C
Bistrița
miercuri, mai 12, 2021

La cine ajunge fostul spital de pe Independenței? La cine vine primul cu banii, spun reprezentanții Uniunii Grănicerești

Uniunea Comunelor Grănicerești Năsăudene a scos la vânzare complexul de clădiri care a adăpstit până nu de mult mai multe secții ale Spitalului Județean de Urgență Bistrița. Potrivit primarului comunei Salva, Gheorghe Onul, care este și președintele uniunii, pentru complex cer 1,27 milioane de euro și deja au primit trei oferte din zona privată, unele cu banii jos.

Complexul de clădiri care a adăpostit până nu de mult mai multe secții ale Spitalului Județean de Urgență este scos la vânzare de Uniunea Comunelor Grănicerești Năsăudene, care a câștigat în instanță dreptul de proprietate asupra lor.

Primarul Ioan Turc anunța că Primăria Bistrița vrea să achiziționeze clădirile și să amenajeze acolo un campus universitar. Ba mai mult a și prins 1,5 milioane de lei în bugetul local reprezentând un avans pentru aceste obiective.

Edilul a prins această sumă deși nu bătuse palma cu Uniunea Comunelor Grănicerești Năsăudene. Președintele uniunii și primarul comunei Salva, Gheorghe Onul spune că primul care vine cu banii pune mâna pe clădiri. Pe întreg complexul de clădiri, uniunea cere 1,27 milioane de euro.

„Avem deja trei oferte, unele cu plata eșalonată, altele cu plata cu banii jos. Sunt din mediul privat toate. Avem și din afara județului. Primul care vine la noi cu banii primește clădirile. Ce a făcut Primăria Bistrița a fost o bătaie de joc (n.r. suma alocată pentru obiectiv). Ce facem așteptăm tot mandatul să plătească? (n.r. Primăria Bistrița),” a precizat Gheorghe Onul pentru Bistrițeanul.ro

Președintele Uniunii nu a vrut să spună care sunt firmele care ar fi venit cu oferte pentru acest obiectiv. Pe de altă parte, primarul Ioan Turc a precizat în cadrul unei conferințe de presă faptul că dacă nu va reuși să cumpere aceste clădiri, municipalitatea va amenaja un campus universitar în altă locație.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...