1.6 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

La cine ajunge fostul spital de pe Independenței? La cine vine primul cu banii, spun reprezentanții Uniunii Grănicerești

Uniunea Comunelor Grănicerești Năsăudene a scos la vânzare complexul de clădiri care a adăpstit până nu de mult mai multe secții ale Spitalului Județean de Urgență Bistrița. Potrivit primarului comunei Salva, Gheorghe Onul, care este și președintele uniunii, pentru complex cer 1,27 milioane de euro și deja au primit trei oferte din zona privată, unele cu banii jos.

Complexul de clădiri care a adăpostit până nu de mult mai multe secții ale Spitalului Județean de Urgență este scos la vânzare de Uniunea Comunelor Grănicerești Năsăudene, care a câștigat în instanță dreptul de proprietate asupra lor.

Primarul Ioan Turc anunța că Primăria Bistrița vrea să achiziționeze clădirile și să amenajeze acolo un campus universitar. Ba mai mult a și prins 1,5 milioane de lei în bugetul local reprezentând un avans pentru aceste obiective.

Edilul a prins această sumă deși nu bătuse palma cu Uniunea Comunelor Grănicerești Năsăudene. Președintele uniunii și primarul comunei Salva, Gheorghe Onul spune că primul care vine cu banii pune mâna pe clădiri. Pe întreg complexul de clădiri, uniunea cere 1,27 milioane de euro.

„Avem deja trei oferte, unele cu plata eșalonată, altele cu plata cu banii jos. Sunt din mediul privat toate. Avem și din afara județului. Primul care vine la noi cu banii primește clădirile. Ce a făcut Primăria Bistrița a fost o bătaie de joc (n.r. suma alocată pentru obiectiv). Ce facem așteptăm tot mandatul să plătească? (n.r. Primăria Bistrița),” a precizat Gheorghe Onul pentru Bistrițeanul.ro

Președintele Uniunii nu a vrut să spună care sunt firmele care ar fi venit cu oferte pentru acest obiectiv. Pe de altă parte, primarul Ioan Turc a precizat în cadrul unei conferințe de presă faptul că dacă nu va reuși să cumpere aceste clădiri, municipalitatea va amenaja un campus universitar în altă locație.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.