13.9 C
Bistrița
miercuri, mai 12, 2021

VIDEO: Peste 10% dintre elevii județului au fost testați în școală

DSP Bistrița-Năsăud a distribuit 9340 de teste către 134 de unități de învățământ, a precizat dr. Anca Andrițoiu, șefa instituției. 10% dintre elevi au fost testați deja. Cei mai mulți elevi care au acceptat testarea au fost de la Colegiul „Petru Rareș” din Beclean. 

Am distribuit teste acolo unde există cabinete și medici școlari, în localitățile în care sutn asistenți comunitari, dar și în două localități în care școlile au făcut contract cu medici de familie”, a explicat dr. Anca Andrițoiu.

Prezentă la întâlnirea cu secretarul de stat Radu Szekely, dr. Anca Andrițoiu – șefa DSP BN – a precizat că în județul nostru s-au folosit 944 de teste, dintre care 48 s-au dovedit pozitive, iar celelalte – negative.

20.500 de teste au ajuns în februarie la DSP Bistrița-Năsăud, pentru testarea elevilor în școală. Dintre acestea, conform declarațiilor de atunci – 5.300 de teste urmau să fie distribuite la UPU Bistrița, 1700 de teste la Spitalul Orășenesc „G Trifon” din Năsăud, 5.100 de teste la Spitalul Județean de Urgență Bistrița-Năsăud, 2.300 la DSP Bistrița-Năsăud și 6.100 la Serviciul de Ambulanță Bistrița-Năsăud.

Referindu-se la vaccinarea elevilor, dr. Anca Andrițoiu a subliniat că doar Pfizer permite celor peste 16 ani să se vaccineze.

Cunosc persoane care și-au vaccinat elevii în clase terminale, tocmai ca să evite problemele din vară, când vor avea examene… Încurajez pe toată lumea să se vaccineze. De mai bine de o săptămână, vaccinăm peste 1000 de persoane în fiecare zi, în județ. În centrele de vaccinare se vaccinează la capacitate maximă, deci vaccinarea merge bine”, a mai spus dr. Anca Andrițoiu.

Din decembrie anul trecut, până ieri, 2033 de persoane din învățământ s-au vaccinat. 1422 au deja și rapelul făcut. Sperăm să vină în continuare, pentru că, în felula cesta lucrurile se vor desfășura mai ușor la clasă…”, a subliniat dr. Anca Andrițoiu.

Șeful Inspectoratului Școlar Bistrița-Năsăud, prof. Mihai Mureșan, a confirmat că 46,2% dintre profesori s-au vaccinat deja cu una sau două doze de vaccin, iar alți 3,5% sunt programați pentru vaccinare.

Din rândurile personajului didactic auxiliar – 50,6% s-au vaccinat, 3,2 sunt programați pentru vaccinare, iar 36,2% nu sunt vaccinați. Personalul nedidactic din școlile județului este vaccinat în proporție de 33%.

3,6% dintre aceștia sunt programați pentru vaccinare, iar 63,4% încă nu s-au vaccinat. 

Sala de ședințe a Primăriei Bistrița a găzduit astăzi o întâlnire cu secretarul de stat din Ministerul Educației – Radu Szekely – cu autoritățile locale, directori ai unităților de învățământ, reprezentanți ai elevilor și părinților, dar și ai sindicatelor din învățământ.

Tema principală a discuției a fost promovarea campaniei „Vaccinare și testare pentru învățare!”.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...