-7.6 C
Bistrița
miercuri, ianuarie 19, 2022

La nuntă, doar cu certificatul verde?! Cum s-ar putea desfășura nunțile în Bistrița, dacă crește numărul de cazuri Covid

Numărul de cazuri Covid este în continuă creștere, iar ieri, Bistrița-Năsăud se afla în topul național. Deja în mai multe localități, inclusiv în municipiul Bistrița s-au aplicat o serie de restricții. Premierul Florin Cîțu a anunțat că dacă incidența crește, vom putea participa la nunți doar cu certificat verde.

Bistrița-Năsăud se află în topul național când vine vorba despre cazuri noi de Covid. În mai multe localități, inclusiv în municipiu, deja au fost aplicate mai multe restricții.

Premierul Florin Cîțu și-a arătat îngrijorarea cu privire la creșterea numărului de cazuri, dar a venit și cu soluții pentru ca nunțile, de exemplu, să nu fie anulate. Asta pentru că evenimentele de acest gen sunt interzise dacă incidența cazurilor trece de 3/mia de locuitori.

„Sunt nunți programate în perioada următoare în zone unde deja ajungem la 3/mia de locuitori. Eu aș vrea să ne asigurăm că aceste nunți nu sunt anulate și ar trebui să folosim certificatul verde pentru aceste nunți, dacă se poate”, a precizat Florin Cîțu, într-o videoconferință cu prefecții.

Certificatul verde  este deja folosit în mai multe țări europene, inclusiv în majoritatea aeroporturilor. Unele țări îl impun ca și condiție pentru a intra în restaurante sau chiar și la mall-uri. Pot obține certificatul verde cei care s-au vaccinat, au trecut prin boală și au anticorpi sau cei care au un test Covid negativ.

Au trecut de 3/mia de locuitori localitățile Nușeni, care este la un pas de carantină și Șieu Măgheruș. Se apropie de pragul de 3/mia de locuitori municipiul Bistrița (2,65/mia de locuitori potrivit ultimei raportări).

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Da… nu mai bine la starea civila si la biserica… dupa care ” invitatii ” care sunt ” obligati ” moral ori material , sa dea fiecare cate ” un plic ” insurateilor… sa-si poata incropi noua familie si DOAMNE AJUTA-LE ! ??? CU un asa comportament social… PANDEMIA NU VA DISPARE INCA CEL PUTIN 2 ANI DE ACUM INCOLO… !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița:

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil, Leoni și BistriVET

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil și IMP România (fosta fabrică Netex). Leoni are nevoie de 200 de muncitori, ingineri și magazioner. Locuri de muncă - disponibile și la Clinica Sanovil, BistriVET, Betak...