25.6 C
Bistrița
vineri, iunie 21, 2024

La Șanț investițiile se țin lanț: Primarul Ioan Szabo a luat măsuri și pentru iarnă!

Modernizarea dispensarului uman, reabilitarea sediului primăriei, construirea unei capele, dar și achiziționarea unei centrale termice pe biomasă sunt câteva dintre investițiile demarate în comuna Șanț din județul Bistrița-Năsăud, la care se adaugă lucrările de amploare în domeniul infrastructurii rutiere și forestiere, după cum anunță primarul Ioan Szabo.

După ce în vara aceastui an, Ioan Szabo a anunțat demararea unor lucrări importante în infrastructura rutieră și forestieră din comuna Șanț, acum primarul vine cu vești noi pentru locuitorii comunei. Astfel, odată încheiate proiectele necesare, dispensarul uman va fi modernizat, la fel și sediul adminstrativ al primăriei. Totodată, comuna va beneficia de o centrală termică pe biomasă printr-un proiect în valoare de 1 milion de euro, centrală care va fi de un real sprijin pentru comunitatea șănțană.

„Astfel putem avea o singură centrală cu un singur om pentru toate instituțiile din centrul comunei: primărie, școli, dispensar, sală de sport, poliție și pentru toate bisericile”, a explicat pentru Bistriteanul.ro, primarul Ioan Szabo.

Și pentru că tot se apropie iarna, edilul a luat în calcul și achiziționarea unei mașini multifuncționale cu care să se transporte masă lemnoasă și pietriș și care să fie folosită și pentru dezăpezire pe timp de iarnă. „Vom avea și un buldoexcavator pentru a nu mai plăti agenților economici întreținerea străzilor și a trotuarelor”, a mai spus Szabo.

Cât privește modernizarea infrastructurii, reamintim faptul că investițiile în acest sens vizează 36 de km de asfalt de drumuri comunale și forestiere pe Măsura 7.2 și Măsura 4.3 și peste 4 km de trotuare de o parte și de alta a drumului Național 17D.

Ioan Szabo este la al doilea mandat de primar al comunei Șanț. Edilul se declară convins că va reuși să ducă la bun sfârșit toate proiectele începute, aflate în prezent în diferite stadii de implementare.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel: