21 C
Bistrița
sâmbătă, mai 21, 2022

La Spital s-a votat, și nu prea!

Mai mulți pacienți ai Spitalului Județean s-au plâns că nu au reușit să voteze. Conducerea Spitalului și reprezentanții BEJ BN explică motivele. VEZI de ce unii NU au reușit să voteze:

Mai mulți pacienți internați în Spitalul Județean s-au plâns că nu au reușit să voteze ieri. Situațiile se împart în două categorii, la fel și explicațiile.

  1. Au solicitat din timp urna mobilă, dar nu i-a căutat nimeni.

S-a întâmplat la secția Ortopedie din cadrul Spitalului Județean.

„Am completat cererile, cu datele de pe buletin. Joi sau vineri. Nu mai știu. Și am tot așteptat, și am așteptat. Și nu ne-a căutat nimeni. Numai la noi în salon am fost vreo cinci care am vrut să votăm. Hai să zicem vreo 20 la ortopedie. Dar tot e ceva! Și pe la nouă fără un sfert am întrebat că noi nu mai votăm? Și ni s-a spus că deja timpul a trecut”, a povestit pentru Bistrițeanul.ro, un pacient din salonul 4 de la Ortopedie.

Răspunsul celor de la Spital a fost că deși s-a solicitat urna mobilă pentru toți pacienții care și-au exprimat intenția de a vota, urna nu a ajuns la toți din cauza… lipsei de timp.

Mai jos, răspunsul integral al reprezentanților Spitalului:

2. S-a internat de urgență la Spital și ar fi vrut să voteze, dar nu i s-a dat voie.

O mămică s-a internat în noaptea de sâmbătă spre duminică, cu fetița, la pediatrie. Când cei cu urna mobilă au ajuns la secția respectivă, nu i s-a dat voie să voteze.

„Am vrut să votez, dar nu m-au lăsat. Au zis că cererile pentru urna mobilă se fac cu o zi înainte de ziua alegerilor. Dar eu de unde să visez că ajung la urgență și o să fiu internată în ziua cu voturile? Nu mi se pare normal!”, a spus bistrițeanca.

Răspunsul celor de la Biroul Electoral Județean Bistrița-Năsăud a fost că aceasta este legea și nu se poate schimba. Ar fi fost o soluție:

Știu despre caz. Am vorbit inclusiv cu doamna la telefon. Legea spune clar că cererile pentru urna mobilă se depun în intervalul orar 18:00 – 20:00, înainte de ziua alegerilor. E termenul legal. Deci nu putea să voteze dacă nu avea acea cerere făcuă. Ar fi putut să cheme pe altcineva să stea cu fetița ei până mergea la cea mai apropiată secție de votare și să-și exprime votul. Dar altfel nu se putea, asta e legea.”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, Anca Botnariu, secretara BEJ BN.

Aceasta a mai explicat și faptul că nu toate secțiile de votare dispuneau de urne mobile, așa că unele urne au fost tot mutate de la o secție la alta.

În ce privește problema de la secția Ortopedie din cadrul Spitalului Județean, cei de la BEJ BN au declarat că nu au primit nicio sesizare.

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: