20.2 C
Bistrița
luni, iulie 22, 2024

La Spital s-a votat, și nu prea!

Mai mulți pacienți ai Spitalului Județean s-au plâns că nu au reușit să voteze. Conducerea Spitalului și reprezentanții BEJ BN explică motivele. VEZI de ce unii NU au reușit să voteze:

Mai mulți pacienți internați în Spitalul Județean s-au plâns că nu au reușit să voteze ieri. Situațiile se împart în două categorii, la fel și explicațiile.

  1. Au solicitat din timp urna mobilă, dar nu i-a căutat nimeni.

S-a întâmplat la secția Ortopedie din cadrul Spitalului Județean.

„Am completat cererile, cu datele de pe buletin. Joi sau vineri. Nu mai știu. Și am tot așteptat, și am așteptat. Și nu ne-a căutat nimeni. Numai la noi în salon am fost vreo cinci care am vrut să votăm. Hai să zicem vreo 20 la ortopedie. Dar tot e ceva! Și pe la nouă fără un sfert am întrebat că noi nu mai votăm? Și ni s-a spus că deja timpul a trecut”, a povestit pentru Bistrițeanul.ro, un pacient din salonul 4 de la Ortopedie.

Răspunsul celor de la Spital a fost că deși s-a solicitat urna mobilă pentru toți pacienții care și-au exprimat intenția de a vota, urna nu a ajuns la toți din cauza… lipsei de timp.

Mai jos, răspunsul integral al reprezentanților Spitalului:

2. S-a internat de urgență la Spital și ar fi vrut să voteze, dar nu i s-a dat voie.

O mămică s-a internat în noaptea de sâmbătă spre duminică, cu fetița, la pediatrie. Când cei cu urna mobilă au ajuns la secția respectivă, nu i s-a dat voie să voteze.

„Am vrut să votez, dar nu m-au lăsat. Au zis că cererile pentru urna mobilă se fac cu o zi înainte de ziua alegerilor. Dar eu de unde să visez că ajung la urgență și o să fiu internată în ziua cu voturile? Nu mi se pare normal!”, a spus bistrițeanca.

Răspunsul celor de la Biroul Electoral Județean Bistrița-Năsăud a fost că aceasta este legea și nu se poate schimba. Ar fi fost o soluție:

Știu despre caz. Am vorbit inclusiv cu doamna la telefon. Legea spune clar că cererile pentru urna mobilă se depun în intervalul orar 18:00 – 20:00, înainte de ziua alegerilor. E termenul legal. Deci nu putea să voteze dacă nu avea acea cerere făcuă. Ar fi putut să cheme pe altcineva să stea cu fetița ei până mergea la cea mai apropiată secție de votare și să-și exprime votul. Dar altfel nu se putea, asta e legea.”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, Anca Botnariu, secretara BEJ BN.

Aceasta a mai explicat și faptul că nu toate secțiile de votare dispuneau de urne mobile, așa că unele urne au fost tot mutate de la o secție la alta.

În ce privește problema de la secția Ortopedie din cadrul Spitalului Județean, cei de la BEJ BN au declarat că nu au primit nicio sesizare.

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud: