3.7 C
Bistrița
luni, decembrie 5, 2022

Lazany: Ne-ntoarcem la măștile de tifon, în spital, dacă mai continuă isteria cu coronavirusul!

Panica legată de coronavirus a determinat oamenii să acționeze… isteric. Prețurile urcă exponențial la materialele sanitare, iar oamenii își fac provizii de hrană. „Ne-ntoarcem la măștile de tifon, în spital, dacă mai continuă isteria cu coronavirusul!”, a explicat managerul Lazany. AFLĂ care e situația cu materialele ATÂT de necesare la spital:

De când cu coronavirusul, panica a preluat rațiunea. Prețurile la produsele sanitare cresc exponențial, iar oamenii își fac provizii de produse neperisabile, de teama carantinei.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița a explicat că, dacă se mai continuă așa, e nevoie să ne întoarcem… în trecut.

„Dacă mai continuă mult isteria asta, mergem… înainte, că înainte era mai bine! Ne adaptăm și ne întoarcem la materialele pe care le foloseam înainte. Ne întoarcem la măștile de pânză, de tifon, la halatele pentru sala de operații din material, care îl tot spălăm. Să sperăm că se termină odată!”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, managerul Gabriel Lazany.

Acesta a explicat că prețurile la produsele ATÂT de necesare a crescut exagerat.

„Dacă înainte, o mască o cumpăram la 6 bani, ultima dată când am cumpărat era deja 1,50 lei. Acum au ajuns la 9 lei bucata! Când ni se termină stocul ăsta, nu cumpăr măști la 9 lei bucata! Altă problemă: halatele de unică folosință din sălile de operație. Le cumpăram la 35 de bani bucata. Acum au ajuns la 28 de lei! În ce privește dezinfectanții, aici am acționat cum trebuie, de la început, și am făcut stoc. Mai avem pentru încă vreo două luni de zile. Dar va fi nevoie să ne adaptăm, dacă se continuă tot așa!”, a mai spus Lazany.

Managerul spitalului a explicat că inclusiv „proviziile de mâncare” nu se pot face pentru o perioadă lungă de timp.

„Toată lumea cumpără de mâncare. Eu și dacă ar trebui să fac astfel de stocuri, nu pot cumpăra pentru mai mult de două săptămâni. Să sperăm că se termină isteria asta!”, a concluzionat Gabriel Lazany.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...