-3.2 C
Bistrița
luni, februarie 6, 2023

În Lechința, ca-n vestul sălbatic! De la lipsire de libertate, la trafic de droguri și taxe de protecție – buchetul de infracțiuni adunat de doi tineri

Doi tineri din Lechința au ajuns după gratii, după ce au reușit să facă o adevărată colecție de infracțiuni. Cei doi se aflau sub control judiciar, după ce anul trecut au sechestrat și jefuit un tânăr din Chiraleș. Între timp nu s-au potolit și-au fost luați în vizor de DIICOT care a mai adăugat la infracțiuni trafic de droguri, perceperea de taxe de protecție sau nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Doi tineri din Lechința, de 22 și 26 de ani, au intrat în atenția polițiștilor anul trecut, după o scenă desprinsă din filmele cu mafioți. Alături de un alt tânăr au bătut, sechestrat într-un autoturism și tâlhărit un tânăr de 23 de ani din Chiraleș.

La percheziții au fost descoperite arme cu muniție neletală și plicuri cu droguri. Cei doi au fost cercetați pentru lipsire de libertate și tâlhărie. În timp ce își așteptau pedeapsa și erau cercetați sub control judiciar, cei doi au comis-o din nou, de data aceasta pe urmele lor fiind cei de la DIICOT.

În octombrie anul acesta DIICOT dat peste o grupare pe care o cerceteză pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc, șantaj, perceperea de taxe de protecție, lipsire de libertate, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, contrabandă calificată și uz de armă fără drept. Parte din această grupare sunt și cei doi tineri din Lechința.

Cum operau:

„Inculpații au organizat petreceri, la diferite cabane din județul Bistrița-Năsăud, unde au comercializat substanțe psihoactive, iar pe parcursul acestor întâlniri au recrutat mai multe persoane, printre care și minori, în vederea reaalizării unei rețele care să distribuie substanțe psihoactive în județul Bistrița-Năsăud”, spuneau procurorii DIICOT în octombrie.

Întrucât și-au încălcat condițiile controlului judiciar, cei doi tineri din Lechința vor ajunge după gratii:

„Cei doi tineri, de 22 și respectiv 26 de ani, ar fi încălcat măsurile preventive dipuse, în sensul că nu ar fi respectat obligațiile stabilite de instanță, fiind bănuiți de comiterea unor noi infracțiuni. Cei doi se află în centrul de reținere și arestare preventivă Bistrița-Năsăud”, informează IPJ BN.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: